pinksteren bellenblazenKindernevendienst

Hallo jongens en meisjes!
Op Pinkstermorgen hebben we weer een gezellige kindernevendienst gehad. We hebben een verhaal gehoord van Pasen tot Pinksteren. In de tijd van Jezus werd er ook al een Pinksterfeest gevierd, maar dat is een oogstfeest. En ook wij hebben gesnoept van de oogst. Lammert had gedroogde pruimen en abrikozen meegenomen.
Als wij Pinksterfeest vieren, dan denken wij aan de Heilige Geest die voor ons gekomen is. Gods Geest wordt ook wel zijn adem genoemd. En dat is iets wat best wel moeilijk te begrijpen is. De wind kan je wel zien, dan zie je de blaadjes van de bomen heen en weer gaan. Bij storm waaien er zelfs wel bomen om en vliegen de dakpannen van het dak. Maar adem, kan je die ook zien? Ja zeker, dat hebben we voor in de kerk laten zien. We hebben een heleboel bellen geblazen in prachtige kleuren.

Pinksteren duifEn bij Pinksteren hoort natuurlijk ook een duif. En gelukkig was die er deze morgen ook weer. Bobbie en Lisanne hebben haar mogen vasthouden en losgelaten om weer vrij te kunnen vliegen.
Het was zoals altijd heel gezellig.
Vanuit de Kindernevendienst, Betsy AB