facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

Op 1 februari 2018 zijn we begonnen. In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

ovdlogo

Fout
  • Weblink is niet gevonden

Dienst zondag 24 maart in De Bron


Voorganger da. ALberte van Ess.
Na de dienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een kop koffie of thee.

Informatie over de komende diensten....


RondomBaba1Presentatie Stichting ‘Rondom Baba’


Op 17 maart a.s. zal mevrouw Yvonne Gerner van de Stichting ‘Rondom Baba’
tijdens de gezamenlijke dienst van Nieuwe kerk, de Fontein en de Bron een korte presentatie houden over het project Here Bugu van de stichting in Mali. Zoals u eerder in KIS hebt kunnen lezen beoogt het project duurzame ontwikkeling van de leef- en werkomstandigheden van de extreem armen. De stichting bestaat sinds 2007 en wordt in Mali door de drijvende krachten Mamadou Traore (Baba) en de Nederlandse Yvonne Gerner gedragen.

Lees hier alle verder informatie..


Philomena

Moviemaal in de bron


Op zondag 17 maart a.s. is er weer een movie-maal in De Bron: ‘'Philomena', een film uit 2013, geregiseerd door Stephen Frears.
'Philomena' vertelt het waar gebeurde verhaal van Lee (Judi Dench), die in het Ierland van de jaren vijftig bevalt van een zoon in Sean Ross Abbey, een katholiek huis voor ongetrouwde moeders in Tipperary. Na drie jaar eisen de nonnen dat Lee haar kind laat adopteren. Ze tekent een wettelijke verklaring die bepaalt dat ze nooit mag proberen haar zoon op te sporen. Als hij vervolgens naar Amerika vertrekt moet ze machteloos toekijken. In 2004 ontmoet ze Sixsmith (Steve Coogan) en probeert ze haar zoon alsnog terug te vinden.

lees hier alle verdere informatie...


snertSobere maaltijden in De Bron


De sobere maaltijd heeft de laatste jaren een vertrouwde plek gekregen in de 40-dagentijd. We eten een vegetarische soep met brood. Voor deze maaltijd vragen we een bijdrage van €3,50 per persoon. De meeropbrengst gaat dit jaar naar het “Open Source Seeds” - programma van Hivos. Met dit programma probeert Hivos zaden weer in handen van de kleine boeren te krijgen. Het is in de huidige situatie zo dat hele grote internationale zaaigoedbedrijven bepalen wat boeren mogen zaaien, en deze bedrijven verdienen hier, over de rug van de kleine boeren, heel erg veel mee. Met de opbrengst van onze maaltijden helpen we mee aan een nieuw begin voor de boeren om toegang te krijgen tot vrij zaaigoed.


Lees hier alle verdere informatie