De Groene Bron Kalender 2023: een foto-haiku project

Wat fijn als je de natuur ziet groeien, als je planten ziet opkomen en kleurige bloemen in je tuin mag bewonderen. U krijgt de kans om deze pracht uit eigen omgeving te laten zien en daarmee ook bij te dragen aan een actie voor het goede doel! Er wordt namelijk een ‘Groene Bron kalender’ gemaakt. Ter informatie: vorig jaar zijn 150 kalenders met foto’s en gedichten uit de buurt ten bate van het Hospice in Groningen verkocht. We vragen u en overige bewoners uit Groningen én tuinders uit de drie wijken van de volkstuinvereniging om een foto in te sturen. Deze foto’s uit de tuinen en omgeving passen bij het goede doel van dit jaar: Voedselbank Stad Groningen.

Foto’s van uw tuin met bloemen, groente en/of fruit (zie foto) en/of het landschap rondom Groningen (in kleur of zwart wit, hoge resolutie) zijn welkom. De foto’s kunt u vóór 31 oktober opsturen naar kalenderuitdebron
Uit de ingestuurde (en geanonimiseerde) foto’s wordt een selectie gemaakt door een wijkvakgroep op initiatief van de diaconie van PKN De Bron. En dan wordt door de selectiegroep een gedicht van drie regels, een zogenaamde haiku, bij de foto geplaatst.
Er worden behalve een kalender ook kaarten gemaakt. De kalender gaat ca. € 8,- kosten en de kaarten € 2,50. U kunt deze bestellen tot 30 november en afhalen in De Bron op 4 en 11 december om 11:15 uur (iets om even op de kalender 2022 te noteren…).
Met uw inzending en/of bestelling steunt u de Voedselbank in Groningen. We verheugen ons op een rijke oogst!
Namens de Werkgroep Diakonie, Maria Ufkes