Oogstdienst 2022

dienst 30 10 202207617

Recent meende ik een wat weeïge lucht te ruiken in ons halletje. Met mijn neus vooruit pro-beerde ik à la jachthond te bespeuren waar het vandaan kwam. Onze golden labrador was verdachte numero uno, ondanks het gegeven dat ze lag te slapen. Maar daar ben ik al eens eerder ingetuind. De geur verdween echter naar mate ik haar bedachtzaam benaderde. Dan de schoenen. En dat zijn er nog al wat bij ons thuis. Ondanks het uitvliegende kroost, lijkt het alsof er wel 20 personen in ons huis bivakkeren. Afgezet tegen het aantal tandenborstels, waarvan in de badkamer ook een surplus staat, zou dat kunnen kloppen. Maar ik dwaal af. De schoenen hadden weliswaar geen brandschone zolen, maar waren dit keer niet de boos-doeners. Toen ik mezelf weer oprichtte zag ik een verdwaald fruitvliegje. De laatste der Mohikanen, die zelfs de recente stofzuigeractie - zorgvuldig door eega uitgevoerd - had overleefd. Het diertje was net opgestegen vanaf onze fruit voorraad, die kort geleden door mij is ververst (u leest goed dat we de huishoudelijke taken verdelen).

Ik reikte naar de sinaasappels en greep daarbij direct in een al zacht geworden exemplaar met groene plekjes. Verbazing (want vers gekocht) en blijdschap (want de rotte ‘appel’ gevonden) wisselden elkaar af.
Maar daarbij moest ik tegelijkertijd denken aan de oogstdienst en de verse voedingsmiddelen die ik daar gebracht had. Die had ik toch zeker wel gecheckt? Ik keek nog eens naar de foto in KIS twee weken geleden. U hebt de 11 goed gevulde kratten ook gezien – live of op de betreffende foto. De oogstdienst was mooi en het door u ingebrachte fruit en groente was in ruime mate aanwezig. De Voedselbank Groningen was er blij mee. En niets gehoord over groene plekjes.
Groen is overigens wel de kleur van de nieuwe Bron kalender 2023. Op de afbeelding staat precies waar en wanneer u deze unieke Groene Bronkalender kunt bestellen of een exemplaar kunt kopen; ook zijn er fraaie wenskaarten. Leuk om te hebben, om weg te geven of te versturen. De Voedselbank zal zeer blij zijn met uw groene aankopen.
Vanuit de werkgroep diakonie, Christian Hulzebos