Stichting Keeping Families Togetherlogokftg

Nieuw ZWO project Stichting Keeping Families Together Ghana (KFTGhana) is in 2019 opgericht door Meredith Hypolite, woonachtig in Van Starkenborgh Groningen, naar aanleiding van haar ervaringen als vrijwilligerswerker in Ghana.
Het doel van de stichting is het aanbieden van vakonderwijs voor kansarme jonge vrouwen, met als doel de cirkel te doorbreken van afhankelijk zijn. Door zich te ontwikkelen ontworstelen deze vrouwen zich door economische onafhankelijkheid en zelfstandigheid aan de armoedeval waar zij in zitten. 

Er is een opleiding gestart voor mode, sieraden en tassen maken en een cursus voor banketbakker. Daarnaast wordt er begeleiding gegeven op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, maatschappelijke kwesties, creatieve expressie, gezondheid en veiligheid . Er wordt begeleiding gegeven in het vinden van een baan of ondernemer te worden.
Een deel van de gemaakte spullen wordt verkocht om hierdoor zoveel mogelijk zelfvoorzienend te worden .
Wij willen ons als gezamenlijke ZWO’s de komende 2 jaar inzetten om de cursusmaterialen, studentenuniformen, excursies, diplomauitreiking, docentensalarissen en ziektekostenverzekering mede te financieren. Wij zullen met acties dit nieuwe ,kleinschalige project weer graag bij jullie onder de aandacht brengen. Helpen jullie ons weer mee? Alvast hartelijk dank!
Namens alle ZWO medewerkers
Immie Hoekstra