startzondag2022 2Van wie is de toekomst

Startzondag in De Bron, 11 september 2022: VAN U IS DE TOEKOMST.
Ik had eroverheen gelezen, maar doordat het hele thema in hoofdletters stond, werd onbelangrijk of die ‘u’ nu een heilige hoofdletter had of niet. In de kerk denk je zo makkelijk alleen aan de verheven U, maar dat bleek niet helemaal wat de organisatoren, Maria en Grietje, in gedachten hadden. De toekomst kan nog alle kanten op, net als het zaad in de gelijkenis van de zaaier. Elza, Djurrie en Betsy lazen het verhaal elk in hun eigen taal (Zuid-Afrikaans, Fries en Gronings), en ook dat geeft al aan hoe je heden bepalend kan zijn voor je toekomst: in welke grond groei je op?

Traditioneel mogen we op een startzondag in De Bron niet blijven zitten; er was ruimte voor allerlei soorten actie. Tegen de gevel van het kerkgebouw werden plantjes gepoot op de plek van gelichte tegels; in de foyer kon je je eigen toekomstbeeld schilderen; in verschillende hoeken van de kerkzaal werd gepraat en met foto’s gewerkt; in weer een andere zaal werd over de toekomst gemediteerd en geschreven, en buiten werd tijdens een wandeling ook heel wat afgepraat.
Na de afsluiting van het liturgische gedeelte stond er in de hal van de school allerlei lekkers voor ons klaar, en konden de gesprekken in alle rust en gezelligheid worden voortgezet.
Onze wijkgemeente heeft in elk geval nog wèl toekomst!
Agnes de Vos
startzindag 2022 1