facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

 

telefoonTelefonisch spreekuur

Dagelijks is er een telefonisch spreekuur van 17.00 - 18.00 uur.
tel. 06-32143701

 

ovdlogo

Via de Bronmail houden we u zo veel mogelijk op de hoogte van wat er speelt in onze kerkgemeente.
Mocht u de bronmail nog niet ontvangen, dan kunt u zich aanmelden bij de
 scriba van De Bron.

PinksterwijnNieuws uit de Bron 06-05-2021

PINKSTERWIJN UIT DE BRON 2021

Mis het niet: wijn te koop vanuit de kerkelijke gemeente De Bron om te delen en daarbij ook nog een goed doel te steunen. Levering aan huis. Je bestelt deze bijzondere wijn tot uiterlijk 16 mei bij het secretariaat van de Bron: lettieoostinga@ziggo.nl Daarbij geef je het bezorgadres aan en de voorkeur rood of wit. Wij bezorgen jouw bestelling op vrijdag 21 mei tussen 17.00-18.00 uur aan huis en ontvangen jouw betaling van minimaal 5 Euro per fles graag contant in een envelop. Met deze Pinksterwijn is er bovendien gelegenheid om mensen in Afrika een werkplek te gunnen in een naaiatelier.

Lees meer...

Nieuws uit de Bron 01-04-2021

Beste leden en belangstellenden van de Bron,

Op weg naar Pasen...
Vorig jaar dacht ik nog: volgend jaar hopelijk weer ‘gewoon’ Pasen. Met verstilde, indringende vieringen in de Stille Week en daarna uit volle borst uitbundig jubelen op Paasochtend.
Maar nu is het volgend jaar en niets is minder waar. De kerkdeuren voor bezoekers zijn al weer enige tijd gesloten uit veiligheid en solidariteit met andere deuren die ook gesloten moeten blijven. 
Geen uitbundig gezang van een heel koor van stemmen. Weer een ongewoon Pasen. Waar we wel het beste van gaan maken gezien de omstandigheden. En daarbij horen ook buitengewone keuzes. De diensten van de Paascyclus, vanaf de avond van Witte Donderdag tot aan de Paasnacht, met het binnenbrengen van het licht van Pasen, doen we dit jaar samen met andere kerken van de stad.
Namelijk met voorgangers en musici van de Fontein, de Nieuwe Kerk, de Martinidiensten van het GSp en de Pepergasthuisgemeenschap.

Lees meer...

Nieuws uit De Bron van 25-03-2021

Beste leden en belangstellenden van De Bron,

Vieringen Stille Week en Pasen

28 maart Palm en Passiezondag
Op deze zesde zondag van de veertigdagentijd horen we in het kinderverhaal en de verwerking over het feest van Palmpasen.
Uit het evangelie van Marcus lezen we het passieverhaal over de zalving van Jezus door een onbekende vrouw, met het oog op zijn begrafenis.
We verstillen bij passieliederen. De orde van dienst zit in de bijlage.
Gebedsintenties voor deze viering kunnen tot zaterdag 21.00 gestuurd worden naar naar de predikant.
Palm en passiezondag is het begin van de Stille Week.

Lees meer...

Nieuws uit De Bron van 19-03-2021

Beste leden en belangstellenden van De Bron,

In memoriam Herman van Delden. 
Op 12 maart is overleden Herman van Delden op de leeftijd van 78 jaar. Hij woonde altijd met zijn vrouw Dikky in Beijum, maar verbleef al enige tijd in Maartenshof. Na een heupoperatie namen zijn krachten snel af en overleed hij in het verpleeghuis. In zijn werkzame leven was Herman een man van de techniek en leverde een belangrijke bijdrage aan hulpmiddelen voor revalidatie. Ook thuis met de modelspoorbaan boven was de techniek zijn passie. Samen met zijn vrouw was hij een geregelde kerkganger in de Bron. 
Woensdag 17 maart namen we afscheid van hem in een herdenkingsdienst met passende liederen, woorden ter overweging en gebeden. 
Centraal stond de tekst die ook boven de kaart stond: 'Ik ben de goede Herder en Ik ken de mijne' (Johannes 10: 14). 
We zijn gekend bij de Eeuwige en onze dierbaren, wat er ook gebeurt en in welke levensfase we ons ook bevinden. Het was Hermans belijdenistekst. 
We wensen Dikky en en de familie Gods nabijheid en de nabijheid van mensen toe.

Lees meer...

Rectificatie


afbeelding Grietje50

Lees verder....


Zomervieringen


Een oproep aan mensen die mee willen werken aan een zomerviering. Net als vorige jaren worden er deze zomer weer zomervieringen in De Bron gehouden. Heeft u zin een zomerviering voor te bereiden en uit te voeren dan kunt u zich aanmelden bij Harm van den Berg. 
Per viering zoeken we twee mensen.
De vieringen worden gehouden op 11, 18 en 25 juli en 1, 8, 15 en 22 augustus.
De viering op 15 augustus is een gezamenlijke viering met de Nieuwe Kerk en De Fontein.

lees hier verder.....


Happy Stones, wie kent ze nog niet?


happy stones

In een bepaalde leeftijdsfase van de jeugd staat het woord ‘wandelen’ gelijk aan ‘saai, leuk voor ouderen’. Als we destijds onze kinderen ‘uitnodigden’ om te gaan wandelen keken ze ons net zo aan als wanneer we onverwacht een afslag naar een museum namen.

Lees hier verder....


PinksterwijnPinksterwijn uit de Bron 2021


Mis het niet: wijn te koop vanuit de kerkelijke gemeente De Bron om te delen en daarbij ook nog een goed doel te steunen.

lees hier verder...