facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

Op 1 februari 2018 zijn we begonnen. In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

ovdlogo

Zomervieringen 2018

zomervieringenfontein van deugden
Zondag 22 juli beginnen de zomervieringen in Groningen Noord: De Bron, De Fontein en de Nieuwe Kerk. In de Bron worden de zes vieringen gehouden o.l.v. gemeenteleden.
Als thema voor de zomervieringen is dit jaar gekozen voor de zeven deugden als levenskunst.
Verstandigheid, rechtvaardigheid, moed, matigheid, geloof, hoop en liefde.
Vier klassieke deugden uit de oudheid, aangevuld met de drie christelijke ‘deugden’ geloof, hoop en liefde. Elke week zullen een of twee deugden belicht worden vanuit de traditie, de beeldende kunst en een verhaal uit de Bijbel.

Foto rechts: Fontein van de Deugden, Neurenberg, Duitsland 
De Tugendbrunnen (1585) van Benedikt Kurzelbauer, bij de Lorenzkirche in Neurenberg.
Geloof wordt gesymboliseerd door een kruis en een beker, liefde door twee kinderen, hoop door een anker, moed door een leeuw, gematigdheid door een kruik en geduld door een lam. Zes cherubs houden de twee armen van de stad Neurenberg vast. De zevende deugd, Justitia, staat met haar ogen geblinddoekt, zwaard en weegschaal in haar hand, evenals een kraanvogel als symbool van waakzaamheid aan haar voeten, op het hoogste niveau.