facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

Op 1 februari 2018 zijn we begonnen. In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

ovdlogo

spulletjesmarkt 2018

Spulletjesmarkt 2018.

Op zaterdag 10 november is weer de traditionele spulletjesmarkt in De Bron. Van 10.00 uur tot 15.00 uur is iedereen van harte welkom om zijn of haar slag te slaan. Er zijn allerlei tweedehands spullen te koop zoals huishoudelijke artike-len en elektrische apparaten, boeken, speelgoed, spelletjes, kinderkleding, enz. Daarnaast is er voor de inwendige mens allerlei zelfgemaakt lekkers te verkrijgen: soep, taart, muffins, belegde broodjes en nog veel meer. Uiteraard zal het Rad van Avontuur niet ontbreken, met prijzen die door de Beijumse middenstand worden gedoneerd. En, vanwege het grote succes de laatste jaren, wordt er ook dit jaar weer een vogelkijktocht georganiseerd onder leiding van een heuse vogelaar. We hebben dit jaar een heel bijzonder doel, waar 60% van de opbrengst naar toe zal gaan: Marlous Raangs, lid van onze wijkgemeente en bij velen in Beijum bekend. Ze helpt al jaren tijdens de spulletjesmarkt mee in de catering, ze is altijd aanwezig en helpt mee tijdens de sobere maaltijden in de veertigdagentijd. Ze werkt bij Boerderijum in de be-diening. Ze gaat in maart 2019 met haar bowlingteam meedoen aan de Special Olympics in Abu Dhabi - een geweldige belevenis voor haar en heel bijzonder dat ze daar aan mee mag doen.

Maar ze moeten als team een fors bedrag zelf bij elkaar zien te krijgen en hebben dus veel sponsors nodig. Het leek ons als commissie, en de kerkenraad was het daar hartgrondig mee eens, een prachtig doel voor onze spulletjesmarkt.

De overige 40% wordt gebruikt om het platte dak van De Bron om te vormen tot een groen sedumdak, mits dat tech-nisch mogelijk is. Om de spulletjesmarkt tot een succes te kunnen maken hebben we natuurlijk weer een heleboel goed verkoopbare spullen nodig. Er zijn verschillende inbrengmomenten voor deze spullen:
woensdag 7 november en donderdag 8 november ’s avonds van 19.00 tot 20.30 uur, en
vrijdag 9 november van 13.30 tot 17.00 uur.
Het scheelt ons een heleboel werk wanneer de spullen enigszins gesorteerd worden aangeleverd: boeken en CD’s e.d. bij elkaar, huishoudelijke spullen bij elkaar, elektro bij elkaar, enz.
Tenslotte kunnen we nog wel wat vrijwilligers gebruiken voor de verkoop op de dag zelf of op vrijdagmiddag 9 no-vember om mee te helpen met de opbouw van het geheel.
Namens de voorbereidingscommissie
Jelle Kooistra