facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

Op 1 februari 2018 zijn we begonnen. In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

ovdlogo

spulletjesmarktSpetterende Spulletjesmarkt.

En spetterend wás het, de spulletjesmarkt op zaterdag 10 november. De weersvoorspellingen waren niet zo geweldig en we waren dan ook een beetje bang voor misschien wat minder bezoek. Maar niets was minder waar, het weer viel mee en de belangstelling was groot. Vanaf half tien liep de hal van De Bron vol met belangstellenden die als eerste hun slag wilden slaan. Toen om tien uur de markt werd geopend stroomde de zaal dan ook meteen vol en het bleef druk tot ruim in de middag. Misschien dat het goede doel van dit jaar daar ook wel wat mee te maken had: we hebben geld ingezameld voor het bowlingteam van ons gemeentelid Marlous Raangs. Zij en haar team mogen meedoen aan de Special Olympics die in maart volgend jaar in Abu Dhabi worden gehouden. Waar voor professionele sporters alles gewoon geregeld wordt moeten de deelnemers aan de Special Olympics zelf een behoorlijk bedrag meenemen.

Het leek ons een prachtige bestemming voor de 60% van de opbrengst die altijd naar een extern doel gaat. Met de re-cordopbrengst van in totaal € 2841,79 konden we het mooie bedrag van € 1705,07 overmaken naar ‘team Marlous’. De overige 40% hopen we te kunnen besteden aan de aanleg van een groen sedumdak op de Bron.
Het was kortom een groot succes. Zo’n succes is alleen mogelijk met de geweldige inzet van een grote groep van ruim 50 vrijwilligers. Vrijwilligers die in de dagen voor de markt de kerkzaal hebben omgebouwd tot een gezellige markt, vrijwilligers die allerlei lekkere dingen hebben gebakken en gekookt om bij de koffie en de broodjes te kunnen verko-pen, vrijwilligers die een stand hebben bemenst, vrijwilligers die na afloop hebben geholpen om de marktzaal weer om te toveren tot een kerkzaal, vrijwilligers die hebben geholpen om de overgebleven spullen weg te brengen naar de kringloopwinkel in winkelcentrum Beijum-Oost, de overgebleven boeken te brengen naar Books for Life in Paddepoel en de overgebleven kleding te brengen naar Dorcas, en vrijwilligers die nadat alles klaar was, de dag met ons afsloten onder het genot van een drankje. Wie elk jaar ook geweldig bijdragen aan dit feestje, want zo mag je het wel noemen, zijn de vele ondernemers in Beijum en omgeving die belangeloos allerlei prijzen en prijsjes beschikbaar hebben ge-steld voor het Rad van Fortuin. Tenslotte, alvast voor de agenda van volgend jaar: zaterdag 9 november 2019 hopen we weer een spulletjesmarkt te organiseren.