facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

Op 1 februari 2018 zijn we begonnen. In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

ovdlogo

Diaconale activiteiten december en jaarwisseling

Kerstpakketten van Beijumers voor Beijumers
Ruim een week voor Kerst zijn er op ruim 150 adressen in Beijum kerstpakketten bezorgd. De feestdozen zijn gevuld met bijdragen van talloze Beijumers die bij hun eigen dagelijkse of wekelijkse boodschappen ook iets kochten van het boodschappenlijstje dat ze bij de supermarkten in handen gedrukt kregen. Het idee voor deze pakketten is inmiddels overgenomen door een 'harde kern' van vrijwilligers uit diverse Beijumer organisaties, waarbij ook De Bron zich niet onbetuigd heeft gelaten. Het voordeel van deze wijkbrede aanpak is dat we veel meer adressen bereiken dan wanneer zo'n actie alleen een Bron-stempel zou dragen. En uiteindelijk is het doel in alle gevallen gelijk: zoveel mogelijk wijkgenoten iets extra's bezorgen om Kerst te kunnen vieren. Het gaat natuurlijk niet om het lekkers, maar iets lekkers hoort er wel bij met Kerst. Ook voor mensen die zich dat niet kunnen permitteren of die niet in de stemming zijn voor een feest.

De maand december is voor ons extra omkijken naar hen die onze hulp nodig hebben. Kruidnoten zijn verkocht voor ZOA-vluchtelingenzorg en met de sokkenactie is letterlijk en figuurlijk warmte gegeven aan de daklozen die in deze koude dagen de Open Hof bezoeken. Zo’n 40 kerststerren zijn door diverse gemeenteleden bezorgd, waarvoor hartelijk dank. Vele handen maken licht werk. Met de kerststerren werd een kalender bezorgd, ook nu weer met foto’s gemaakt door leden van De Bron en een brief met een kerstboodschap van onze predikant Alberte van Ess. Ook nu mogen we weer terugkijken op een mooie samenwerking met elkaar waardoor we veel mensen een blijk van Licht hebben mogen geven.
Kerstochtend
Ook dit jaar is er een feestelijke Kerstochtend met een vrolijk kerstspel waar nu nog druk voor gerepeteerd wordt. Na afloop is er een koffie-/theetafel met veel lekkers en natuurlijk ranja voor de kinderen. Een mooie gelegenheid om de spelers van het spel te ontmoeten en elkaar een fijn Kerstfeest toe te wensen.
Oliebollenontmoeting
De Bron, Buurtcentra Beijum, Bewonersorganisatie Beijum en “Bij Bosschart” nodigen u uit op 2 januari voor de “Oliebollenontmoeting”. U bent van harte welkom van 9.30 uur tot 12.30 uur bij PKN “De Bron”. Onder het ge-not van een kopje koffie/thee kijken we terug op 2018 en blikken we vooruit op 2019. Van harte welkom!