facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

Op 1 februari 2018 zijn we begonnen. In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

ovdlogo

Op weg naar Pasen: Een nieuw begin

Dit jaar is de 40-dagentijd van 6 maart t/m 20 april. Wij volgen weer het project van Kerk in Actie: “Een nieuw Begin”. We leven toe naar Pasen, het feest van een nieuw begin. Jezus’ liefde leert ons dat we steeds een nieuwe start kunnen maken. We mogen zijn liefde delen met anderen.
In de vieringen van de Bron besteden we vanuit het diakonaat aandacht aan:
Een nieuw begin voor de kerk in Cuba (10 maart)
Een nieuw begin voor kindslaven in India (24 maart)
Een nieuw begin voor kerken in Nederland (31 maart)
Een nieuw begin voor weeskinderen in Rwanda(7 april)
Een nieuw begin voor jongeren in Nederlandse kerken (14 april)
Een nieuw begin voor gelovigen in Pakistan(21 april)
Voor verdere inhoudelijke informatie kunt u kijken op de website van Kerk in Actie.

Doel derde collecte
In deze tijd van inkeer en bezinning is het een goede gewoonte om een derde collecte te houden.
Als doel is gekozen voor het Hospice Gasthuis Groningen. Dit is een kleinschalig bijna-thuis-huis waar iedereen op zijn eigen manier zijn laatste levensfase door kan brengen.
Het Gasthuis biedt 24-uurs zorg. Naast lichamelijke zorg is er aandacht voor psychosociale aspecten.
Zondag 10 maart komt er een gastspreker over dit bijzondere huis vertellen.

Sobere maaltijd
Deze maaltijd heeft de laatste jaren een vertrouwde plek gekregen in de 40-dagentijd. De sobere maaltijd bestaat uit vegetarische soep en brood, waarvoor een bijdrage wordt gevraagd van €3,50 per persoon. De meeropbrengst gaat dit jaar naar het “Open Source Seeds” - programma van Hivos: zaden worden weer in de handen gegeven waar ze thuis horen, namelijk in die van de kleine boeren. In de huidige situatie bepalen internationale zaaigoedbedrijven wat boeren zaaien, en verdienen hier goed aan. Met de opbrengst van onze maaltijden helpen we mee aan een nieuw begin voor de boeren om toegang te krijgen tot vrij zaaigoed.

Op de volgende woensdagen bent u weer van harte welkom om de maaltijd te delen vanaf 18.00 uur in de foyer van de Bron: 13 maart, 20 maart, 27 maart, 3 april en 10 april. Binnenkort kunt u zich voor deze maaltijd(en) opgeven via de website of via de inschrijflijsten.

Namens werkgroep Diaconaat,
Alian Bergsma