facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

Op 1 februari 2018 zijn we begonnen. In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

ovdlogo

Projecten diaconaat: wat we deden, doen en nog gaan doen.

Ik kreeg gisteren een nieuwsbrief van de Stichting Future in our Hands. Didy en Jan Steenhuis vertrekken begin volgend jaar weer naar Gambia. Ze komen daar dan al 20 jaar en gaan voor de 35e keer daar naar toe! Belangeloos, vol enthousiasme en betrokkenheid en hart voor “hun” kinderen in Kololi in Gambia. Inmiddels staat daar een prachtige school en een medische post/kraamkliniek. Er is altijd wat te doen. Ook daar worden de tijden duurder en kunnen de vaste kosten met de club van 100 niet meer worden betaald. Het moet nu minimaal een club van 110 worden.
Wat hebben wij inmiddels in De Bron en nu ook met onze samenwerking met De Fontein en De Nieuwe Kerk al mooie projecten voorbij zien komen. Van sommige hoor je nog iets en van andere weet je niet meer goed hoe het er nu bij staat. Maar het deed mij ook denken aan hoe die contacten zijn ontstaan. Wat voor mensen zetten zich nu met ziel en zaligheid in voor zo'n prachtig project. En dat doen ze dan vaak ook jaren. De vrijwilligers pur sang.
Ik denk aan ons project van De BemBakery van de Stichting People2People. Met de inzet van Henk Rut-gers die zoals jullie weten inmiddels een koninklijke onderscheiding heeft gekregen voor al zijn inzet. Door zijn inzet en enthousiasme werden wij dat ook. Ik denk nog aan dat leuke kookboekje, het was wel een klus maar ook ontzettend leuk. Als ik hier nog eens een recept uit maak kan ik ook weer lezen waarom iemand dat recept heeft ingestuurd. Vindt elders maar zo'n leuk kookboekje!

Ik denk dan aan Diny Jansen die op hoge leeftijd nog alles doet voor haar weeskinderen in Vietnam. Zij doet dit werk al weer 10 jaar. Wat is er veel bereikt. Zij komt nog elk jaar naar de kerstmarkt omdat zij zo blij was met de steun van De Fontein en De Bron. Voor dag en dauw gaat ze dan met Evert op stap om ons weer te ontmoeten. Wat toch een bijzondere mensen.
Nu dragen we weer met elkaar een nieuw project: Stichting rondom Baba in Mali. Ook hier zie je de be-trokkenheid van mensen die daar zijn geweest. Die met al hun vezels dit land hebben ervaren. Ik denk dan Jelle en Agnes en door hen hebben wij weer contact met Yvonne Gerner. Zij vertelt met zoveel liefde over haar werk daar in Mali, in Here Bugu.
Ik denk ook aan De Voedselbank waar Ulfert Molenhuis zijn hart aan heeft gegeven. Jaarlijks bezoekt hij De Bron als wij weer een oogstdienst hebben met verse producten.
De mensen van dichtbij brengen de wereld dichterbij en met hun betrokkenheid doen zij ook een beroep op ons als medemens.
Er zijn veel goede doelen, prachtige projecten. Geweldige vrijwilligers die deze wereld met hun inzet een beetje mooier willen maken.
Wij kunnen als mensen daarom heen een beetje bijdragen op wat voor manier dan ook. Niet iedereen gaat op reis om daar de handen uit de mouwen te steken. Ik denk niet dat dat erg is. Laten we doen wat wij kunnen doen. Ik ga mij eerst maar aanmelden om de club van 100 naar 110 te krijgen
Immie Hoekstra