facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

Op 1 februari 2018 zijn we begonnen. In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

ovdlogo

In memoriam: Hanneke Stam.

Op donderdag 3 oktober is overleden Hanneke Stam op de leeftijd van 65 jaar.
Wie kende Hanneke nu niet in de Bron. Een trouwe kerkganger, lid van de cantorij en later van het projectkoor, waar zij de coördinator van was. Daarnaast was ze jaren lid van de meditatiegroep en ook maakte ze vele jaren deel uit van de werkgroep eredienst, waar ze de organisten en pianisten benaderde voor het spelen bij de vieringen.
Hanneke werd geboren in 1954 in Geldrop. Haar jeugd bracht ze door op de boerderij. Hanneke kon goed leren en ging na de HBS scheikunde studeren in Eindhoven.
Tijdens een wandelvakantie ontmoette ze Jan en samen besloten ze in Groningen te gaan wonen. Ze kregen samen drie kinderen: Harma, Mark en Sander. Hanneke werkte jaren bij het GSP (Groninger Studenten Pastoraat), wat ze tot op het laatst heeft gedaan.
En toen kwam die verpletterende diagnose in de zomer van 2017: ALS. Het is bewonderingswaardig hoe ze deze ziekte gedragen heeft. Ze klaagde niet. Ze was sterk in haar kwetsbaarheid. Veel mensen ook vanuit de Bron hebben haar met liefde en zorg omringd en verzorgd.
Een lichtpuntje in de duisternis was de geboorte met Kerst 2017 van haar eerste kleinkind Lennah.
De laatste tijd werd duidelijk dat haar leven steeds meer lijden werd. Ze is in alle vrede, omringd door haar dierbaren, overleden.
Afgelopen dinsdag 8 oktober hebben we afscheid van haar genomen in de Bron. Aansluitend is ze begraven in Zuidwolde. De liturgie in de dienst was haar testament. Deze is ontstaan tijdens haar ziekteproces. De geloofstaal in liederen en gebeden hielp om wat haar was overkomen te duiden. Het koor zong het Luthers avondgebed. Haar zus Thea vertelde over haar leven en Fredrike van de leesclub las een brief aan Hanneke over haar meer dan 25 jaar trouw en actief lid zijn.
We wensen Jan, Sander, Mark en Harma en zij die bij hen horen heel veel sterkte om dit verlies te kunnen dragen en een plek te geven.
Als gemeente zullen we haar erg missen, maar dragen haar voor altijd in ons hart.
Alberte van Ess