facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

ovdlogo

Leerhuis mystiek

In de geschiedenis van de mystiek (het verlangen en streven naar verbinding met het goddelijke Geheim) hebben mystici van alle tijden en van verschillende religies ons laten zien dat God niet alleen buiten ons is, maar vooral ook binnen in ons. Er is daarmee een gemeenschappelijke goddelijke kern in het bestaan.
In het leerhuis gaan we dit onderzoeken aan de hand van het boek van Wim Davidse: “Er is meer in ons”. Leren van de mystici. De schrijver vergelijkt in zijn boek uitspraken over God van vijf moderne mystici en teksten afkomstig uit verschillende mystieke tradities. Daarbij zijn er verschillende mystieke wegen te ontdekken. Hieraan heeft de schrijver negen merkstenen ontleend om dat te markeren. Kunnen we wat met deze wegwijzers op de mystieke weg? Helpen ze ons om verder te komen, dichterbij het goddelijk Geheim?
We gaan erover in gesprek vanuit onze eigen ervaringen.
(Bij de boekbespreking staat een uitgebreidere weergave van bovengenoemd boek.)
Het gaat om vijf bijeenkomsten.
In 2019: 24 oktober, 21 november en 19 december.
In 2020: 23 januari en 20 februari.
Plaats: de Bron, Bentismaheerd 1A
Tijd: van 20.00 tot 22.00
Opgave en inlichtingen bij:
Alberte van Ess, 050-5415050
Jaap Koopmans, 050-3095503


Alberte van Ess