facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

Op 1 februari 2018 zijn we begonnen. In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

ovdlogo

spulletjesmarkt2019Spulletjesmarkt: weer een recordopbrengst

De hoeveelste zal het geweest zijn, de spulletjesmarkt in De Bron van 9 november? We zijn de tien in elk geval ruim gepasseerd, en hebben inmiddels naam gemaakt. De ‘professionele’ bezoekers van dit soort evenementen weten ons in elk geval goed te vinden. Als Jelle Kooistra om 10 uur ’s ochtends nog even een woordje van welkom wil spreken, verdringen deze mensen elkaar bij de deuropening – Jelles woorden gaan verloren in de stormloop.
Daar zijn we inmiddels op bedacht: aan het begin van de dag vragen we hoge bedragen voor alles wat er te koop is, variërend van elektrische apparaten, huishoudelijke artikelen, boeken, antieke en minder antieke curiosa tot zelfgebreide sokken en handgemaakte kaarsen. Buiten de grote zaal zijn lekkere hapjes te koop en is er een lokaal ingericht met kleding en speelgoed. Er is weer ge-noeg ingebracht in de voorafgaande week. Alle medewerkers vullen aan het begin van hun werk-zaamheden een strookje in met het bedrag dat ze hopen of verwachten aan het eind van de dag met zijn allen te hebben opgebracht. Voor degene die er het dichtst bij zit is er een fles wijn. Tegen de tijd dat de opkopers weg zijn, wordt het pas echt gezellig.

Het rad van avontuur begint te draai-en en de meest maffe en vaak leuke prijsjes vliegen de deur uit. De winnaars reageren heel ver-schillend: de één juicht luidkeels, de ander komt bedeesd aanlopen met het winnende lootje in de hand. Nog weer een ander heeft niet eens gehoord dat er een prijs op zijn lotnummer valt: ‘Ik win nooit wat.’ Om 3 uur sluiten we de markt en voeren we de overgebleven spullen zoveel mogelijk af naar andere plekken om nog een goed doel te kunnen dienen. De geldtellers doen in de kelder hun best met telmachine en laptop. De nazit begint als alles opgeruimd en geteld is, en het resul-taat van de dag bekend gemaakt kan worden. Het blijkt een nieuw record te zijn: € 3032,31. Daar-van gaat 60% naar de Stichting Rondom Baba in Mali, het ZWO-project van Stad-Noord, en 40% kan het dak op: er worden voorbereidingen getroffen voor een duurzaam en milieuvriendelijke se-dumdak op De Bron.
We zijn tevreden, en Baba in Mali is ‘très content’.
Agnes de Vos