facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

Op 1 februari 2018 zijn we begonnen. In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

ovdlogo

Inleveren van uw D.E. punten

Wie denkt in onze keukenla enkel bestek te vinden, heeft het mis. Was het maar zo! Alleen de eerste dag dat wij ons huis betrokken en alles nog naar “nieuw” rook (wat dat ook voor geur moge zijn) was het bestek het enige dat in de betreffende lade lag. Maar de la was groot en dat paste mooi bij onze verzameldrift, van tijd tot tijd afgewisseld door opruimwoede. Echt van alles ligt er in. Elastiekjes, cocktailprikkers, doppen van wegwerpflesjes (want je weet maar nooit), PGG collectebonnen, sleutelhangers (ook kapotte), plastic zakjes (waarvan sommige met gebruikerssporen), rolletjes plakband (zonder “beginnetje”, heel irritant), ductape, een verdwaald zakmes en ook …. Waardebonnen, c.q. punten van een bepaald merk koffie. Meestal ietwat schots en scheef uitgeknipt, omdat scheuren niet lukte. Vaak liggen ze verspreid in de lade jarenlang te wachten om ergens ingewisseld te worden.

Eigenlijk geen idee welke producten je ervoor retour krijgt, maar ergens las ik op de website van de betreffende producent “exclusieve gebruiksvoorwerpen voor de huisvrouw”, waarmee serviesgoed werd aangeduid. Nou dat klinkt anno 2019 vrij ouderwetsch en gelukkig zijn er ook andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld door uw waardepunten te doneren aan de Voedselbank. Ik citeer: “Voor mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank is koffie een luxe artikel, dat niet vaak in het pakket zit. Daarom zamelen veel voedselbanken in heel Nederland weer D.E. waardepunten in. D.E. zet deze punten om in pakken koffie voor de voedselbanken. Omdat een lekker kopje koffie mensen bij elkaar brengt, steunt D.E. deze jaarlijkse actie van harte.” Traditiegetrouw voegt de producent 20% toe aan het totaal, voor een maximale opbrengst aan koffie voor de voedselbanken. Vorig jaar leverde dit maar liefst 90.000 pakken koffie op voor de voedselbanken. Hoewel het volstrekt ongepast is om hier reclame te maken en u tot consumentisme aan te zetten, willen we deze inleveractie graag onder uw aandacht brengen. Bij dezen de suggestie om niet tot het voorjaar te wachten om uw keukenlades eens op te ruimen en de betreffende bonnen mee te nemen naar De Bron. Namens de diakonie, Christian Hulzebos