facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

Op 1 februari 2018 zijn we begonnen. In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

ovdlogo

 

Berichten diaconaat

Kerstattenties vanuit De Bron
Na de dienst van zondag 8 december is een groot aantal kerstattenties meegenomen en afgele-verd aan leden van De Bron die 75 jaar en ouder zijn. De attentie bestond uit een Adventskalender, een brief van da. Alberte van Ess en een “kerstster”. Over de traditie om de kerstster rondom de kersttijd in huis te halen even een paar regels. De kerstster komt oorspronkelijk uit Mexico en groeit daar als struik, soms wel tot drie meter hoog. De bladeren werden ooit gebruikt om er kleur-stof van te maken en het sap diende als een medicijn (tegen koorts en braken). Over de achterlig-gende reden waarom nu juist met kerst deze plant in huis gehaald wordt, wordt nog steeds gespe-culeerd. Mogelijk gebruikten de Franciscanen de kerstster tijdens een processie, de Fiesta of Santa Pesebre (feest van de Heilige Kribbe), waarin de geboorte van Jezus uitgebeeld wordt. Een andere mogelijkheid is een legende waarin twee Mexicaanse kinderen een “groen” veldboeket (met daar-in de kerstster) voor de kerstviering plukten. De bladeren van de kerstster werden felrood van kleur, terwijl ze op kerstavond naast de kribbe van Jezus gelegd werden. De kerststerren worden daarom ook wel “flowers of the Holy Night” genoemd en dat zou de traditie verklaren om deze plant rondom kerst in huis te halen. Hoe het ook zij: we hopen dat u van de aanblik geniet samen met de afbeeldingen en woorden van de Adventskalender en van onze domina.
Kleding voor de Open Hof
Al eerder werd u geattendeerd op de mogelijkheid om warme sokken in te leveren op zondag in De Bron ten behoeve van de bezoekers van de Open Hof. Natuurlijk is ook andere winterkleding van harte welkom. U kunt daarbij denken aan jassen, sjaals, handschoenen, truien, enzovoorts. De Bron zorgt dat het op de juiste plek terecht komt. We gaan hiermee door tot en met januari 2020.
Na het familiekerstfeest: een koffietje, theetje of limo
Op woensdag 25 december is er na de dienst de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten. Dit keer niet in de foyer, maar in de hal van de school. Daar wordt koffie en thee geserveerd met een kleine versnapering. En natuurlijk ranja voor de kids. Deze gezellige mogelijkheid duurt tot 13.00 uur, waarna iedereen weer huiswaarts kan gaan.
Oliebollen
Op donderdag 2 januari bent u welkom in De Bron. U wordt door De Bron en een aantal andere organisaties uitgenodigd om het Nieuwe Jaar te beginnen met een feestelijke ontmoeting. Details staan afgebeeld op de flyer.