facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

Op 1 februari 2018 zijn we begonnen. In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

ovdlogo

 

Klankschalenconcert door Folkert Rienstra en Hans Battenberg op 2 december in De Bron

Het was niet het eerst klankschalenconcert en vast ook niet het laatste! Wij hadden een mooie opkomst van mensen uit De Bron en daarbuiten. Wij lieten ons weer verrassen door de klanken en de kleuren van het concert van Folkert en Hans. Alberte opende de avond met een gedicht van Loes Marijnissen met o.a. de volgende woorden:
In het donker van de nacht,
kun je uitzien naar het licht
Een licht dat ook over je eigen leven valt
en iets in je zelf beroert
Een licht dat je raakt
Als het ontvankelijk wordt in je en stil
valt er een nieuw licht over je bestaan
Het paste zo mooi bij het thema van donker naar licht. En wij lieten ons beroeren en wij lieten ons raken en wij werden stil, door de warmte van het licht en van de klanken.
Folkert opende met het lied: “als alles duister is, ontsteek dan het lichtend vuur dat nooit meer dooft“. Met hun instrumenten, trommels, schalen en glazen namen zij ons mee van het donker naar het licht. Het was bijzonder te ervaren. En zoals ook in het gedicht van Loes Marijnissen werd aangegeven konden wij te midden van de drukte voor kerst halt houden en genieten van wat op ons af kwam. Een mooi begin van de Adventtijd op weg naar het licht.
Immie Hoekstra