facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

Op 1 februari 2018 zijn we begonnen. In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

ovdlogo

In memoriam Martie Niemeijer–Sluiter

Ons dierbaar gemeentelid Martie Niemeijer–Sluiter is op maandag 27 januari overleden. Ze is 74 jaar geworden. In 2013 kreeg ze de diagnose van de ziekte Parkinson. De laatste weken ging het hard achteruit, maar haar overlijden kwam toch nog onverwachts.
De afscheidsdienst vond plaats in Huizinge, vanwege de lange geschiedenis van de familie Niemeijer met deze plek. Vanuit de kerk brachten we Martie naar haar laatste rustplaats.
Martie Niemeijer was een lieve, zorgzame en ook vooral creatieve vrouw. Een quilt van haar prijkte op de rouwkaart en ook werd er een grote quilt bij aanvang van de dienst op de kist gelegd.
In de afscheidsdienst hoorden en zongen we over gekend zijn bij de ander en bij God, over dankbaarheid en liefde, vanuit de bijbel en andere weergaves van Huub Oosterhuis en Karel Eykman.
Martie was een betrokken gemeentelid bij de Bron. Met haar liefde en zorgzaamheid zette zich in voor de werkgroep pastoraat. En haar creativiteit stelde ze ook ten dienste van deze gemeente met haar bijdrage aan de liturgische aankleding van de kerkzaal.
Onze gedachten gaan uit naar haar echtgenoot Everhard, die haar trouw met veel liefde heeft verzorgd. En naar haar dochter Saskia en zoon Michiel en zij die bij hen horen.
Tot besluit de laatste regels van het lied over de liefde, die ten gehore werden gebracht:
’t Is de liefde die ziet
hoe opnieuw te beginnen
die ieder verdriet
ook de dood
kan overwinnen.
Alberte van Ess en Jan Knot