facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

ovdlogo

snertSobere maaltijden in De Bron 2020

De sobere maaltijd heeft de laatste jaren een vertrouwde plek gekregen in de 40-dagentijd. We eten een vegetarische soep met brood. Voor deze maaltijd vragen we een bijdrage van € 3,50 per persoon. 
De meeropbrengst gaat dit jaar naar Het Overweeghuis, een opvanghuis in Groningen voor prostituees die in de prostitutie vastlopen en overwegen met hun werk te stoppen. Het is een Gronings burgerinitiatief van Evert Sulman en Riekje Kok, die vernamen dat er eigenlijk geen plek is voor deze vrouwen. Inmiddels zorgen ongeveer vijftig vrijwilligers sinds het voorjaar van 2019 dag en nacht voor deze prostituees in de knel. In november 2019 heeft Het Overweeghuis de vrijwilligersprijs 'Barmhartige Samaritaan' van de ChristenUnie Groningen ontvangen. Het doel van Het Overweeghuis is om deze vrouwen rust te bieden en ze te ondersteunen bij het vinden van toekomstperspectief. Uw gift is hierbij van harte welkom. 
Op de volgende woensdagen bent u weer van harte welkom om de maaltijd te delen vanaf 18:00 uur in de foyer van de Bron: 4 maart, 11 maart, 18 maart, 25 maart en 1 april. U kunt zich voor deze maaltijd(en) opgeven via onderstaand formulier of via de inschrijflijsten die na de zondagse diensten in de foyer liggen.

captcha