facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

 

telefoonTelefonisch spreekuur

Dagelijks is er een telefonisch spreekuur van 17.00 - 18.00 uur.
tel. 06-32143701

 

ovdlogo

kerstpakketKarma en kerstpakketten

Hij stond net als ik al een tijdje voor de supermarkt in Beijum. Petje op, trainingspak aan, sigaretje in de hand. We wierpen elkaar een korte blik toe, terwijl regen en wind de dag grijs kleurde. Ik had ook een petje op net als het onvermijdelijke mondkapje en mijn jas tot aan de kin dichtgesnoerd. “Moi,” zei ik. “O hallo”, zei hij. “Wat doe je?” Ik legde hem uit dat we met een aantal mensen bezig waren om producten in te zamelen voor het samenstellen van kerstpakketten. Ondertussen bood ik argeloze consumenten een flyer met begeleidende tekst aan en wees ze op mijn al halfgevulde boodschappenkar. “Mooie actie,” zei hij. “Goed voor je karma, man.” En hij verdween zonder flyer en mondmasker de supermarkt in. Tegelijkertijd kwam daar de keurig geklede en gemaskerde buurtbewoner aan, die me juist daarvoor had gecomplimenteerd met dit ‘nobele initiatief’ en me toevertrouwde dat hij ‘direct wat ging kopen’.

Terwijl ik even naar links keek, verdween deze buurtbewoner geruisloos uit mijn blikveld. Zo zoetjes aan werd het wat frisser en werd het tijd om de tot de rand gevulde winkelkar weg te brengen. Daar stapte juist ‘het petje’ uit de deur, die me met een grote glimlach een pak wafels aanreikte! Parallellen met de gelijkenis van de barmhartige Samaritaan gaan misschien wat ver, maar de wat modernere quote van Oscar Wilde (1854-1900) ‘Always expect the unexpected’, was wel op z’n plek. Enfin, het leerde mij m’n vooringenomen verwachtingen te temperen. De inzamelactie, een particulier Beijums initiatief - waaraan een aantal van onze diakenen meewerkten - was een groot succes. Dankzij allen die al doneerden, of dat op een later moment nog doen. Fijn dat hierdoor een groot aantal gezinnen of alleengaanden in Beijum gesteund kunnen worden. Bedankt lieve mensen!
Christian Hulzebos