facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

 

telefoonTelefonisch spreekuur

Dagelijks is er een telefonisch spreekuur van 17.00 - 18.00 uur.
tel. 06-32143701

 

ovdlogo

Gebedsretraite in de veertigdagentijd

Vanaf de eerste zondag in de veertigdagentijd is er aan het eind van de middag wekelijks een inge-sproken gebedsretraite beschikbaar. De gedachte is dat mensen die elkaar kennen uit de wijkge-meente of daarbuiten een groepje vormen, met elkaar afspreken welke avond in de week zij, ieder in hun eigen huis, de gebedsretraite beluisteren. Vervolgens spreken ze met elkaar af hoe zij met elkaar dit willen delen en (digitaal) bespreken. De retraite heeft als centrum het latifagebed, dat heel geschikt is in je eigen binnenkamer te beoefenen en van daaruit te delen met anderen. Het is een vorm van bestaansmeditatie. Het gebed helpt je om tot de essentie van je bestaan te komen, om zo contact te krijgen met wat je ten diepste beweegt. Het latifagebed is een heel oud en oecumenisch gebed in de ruimste zin van het woord. Lichaam en geest worden op elkaar betrokken. Daarbij wordt je rechterhand geleid door je linkerhand. Je rechterhand staat voor je doenerige kant en de linkerhand staat door de ontvangende kant. Ben je zelf links dan moet je dus straks net het omgekeerde doen.

Latifa betekent letterlijk subtiel en in dit gebed worden met enkele woorden de subtiele, fijnere kwaliteiten van ons leven genoemd. Zo luidt het gebed:
Ik besta
Ik verlang
Ik hoop
Ik geloof en vertrouw
Ik laat los
Ik heb lief
Ik ben bereid

In elke week zal een gebedsintentie centraal staan en worden uitgediept. Dat kan zijn met een tekst, muziekfragment en/of de afbeelding die wekelijks verbonden is aan de opname. Tot we uiteindelijk op eerst Paasdag uitkomen bij: Ik ben bereid, ik sta op en doe wat gedaan moet worden.
Je kan je aanmelden bij predikant.pkndebron@gmail.com. Of je mee wilt doen en of je een contactpersoon wil worden om een groepje mee te vormen. Wekelijks ontvangt dan van de contactpersoon de link naar het YouTube kanaal om zo de ingesproken gebedsretraite door te kunnen sturen naar de anderen. Uiteraard kan je je ook individueel aanmelden.
Alberte van Ess