facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

 

 

ovdlogo

Bianca Couture, het ZWO-project in Burkina Faso.

Via deze stichting dragen wij bij aan een zelfstandige werksituatie. Door een driejarige opleiding tot naaister kunnen de vrouwen in hun eigen onderhoud voorzien. Na de opleiding kunnen ze met de starterskit waar wij met zijn allen aan bijdragen materialen kopen zoals een naaimachine en een werktafel met toebehoren. Hieronder volgt en kort interview met een van de vrouwen die de opleiding heeft gevolgd en haar eigen bedrijf heeft.

Bianca12

Dit is KANZIE Denise, moeder van drie dochters. Ik heb de opleiding bij Bianca Couture in 2011 afge-rond en sinds 2012 heb ik mijn eigen werkplaats. Momenteel leid ik meisjes uit mijn buurt op in mijn atelier en dit alles dankzij de kennis die ik heb opgedaan bij Bianca Couture. De starterskit heeft me echt geholpen om mijn werk te beginnen en vooral om geld te hebben om mijn gezin te onderhouden. Nu ben ik veilig voor de moeilijkheden en ik wil de donateurs bedanken. De kit die ik ontving was voor het starten nodig, maar ik miste een aantal materialen zoals papegaaien, posters, foto's en vooral stoffen voor een tentoonstelling. In mijn atelier maken we alleen kleding voor dames en kinderen (dameskostuums, mantelpakjes en jurken). Aan mijn kant was het niet moeilijk om bestellingen te vinden.

Er zijn nog meer voorbeelden zoals die van Derma Djamina, Zabre Adjara, Ouedraogo Celine, Marie Jeanne Zerbo. Zij kunnen nu hun eigen gezin onderhouden of hebben trouwplannen. Ze geven hun ervaringen door en hebben zelfs weer mensen in dienst. En dat is heel fijn en belangrijk.
U zult zeker weer van ons horen bij een volgende actie na de zomer. We hopen van harte dat u dan weer enthousiast met ons meedoet. Uw bijdrage wordt in ieder geval goed besteed! We wensen u allemaal een goede zomer.
Met hartelijke groeten namens de ZWO/Diaconie De Bron
Immie Hoekstra en Maria Ufkes