facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

Klik op de poster voor een vergroting!

poster coronatijd 21

 

 

ovdlogo

Nieuws uit de Bron 21 april 2020

Beste leden en belangstellenden van De Bron,
Zoals verwacht hebben we vanavond in de persconferentie van de regering gehoord dat we voorlopig nog niet als wijkgemeente bij elkaar kunnen komen.
Daarom gaan we door met de acties om, ondanks het gemis van de ontmoeting, toch zoveel mogelijk met elkaar gemeente te zijn.
Zo proberen we iedere zondag een dienst te op ons YouTube kanaal te zetten die kan worden beluisterd en/of bekeken.
Dat is onder andere het geval voor aanstaande zondag, 26 april.
Deze zondag is de vierde van de maand. Dan zouden we eigenlijk kindernevendienst hebben. Daarom willen we de kinderen de gelegenheid geven iets bij te dragen aan deze viering. Ze zijn gevraagd een tekening, knutsel of gedichtje te maken die tijdens de viering wordt vertoond. Dit kan zijn naar aanleiding van het bijbelverhaal van die zondag: Johannes 21: 1-14 of iets wat hen bezighoudt in deze coronatijd.

Daaromheen is er een korte viering met liederen, gebeden, bijbellezing en een overweging. Er kunnen ook weer gebedsintenties worden aangeleverd over de mail, die dan worden voorgelezen. Maar je kan ook een inspreken op je smartphone en toesturen als geluidsfragment per email of m.b.v. wetransfer.com. Deze is dan bij de gebeden te horen. Inleveren voor uiterlijk vrijdagavond 20.00.
De liturgie voor deze viering komt eind van de deze week op de site van de Bron, samen met een kleurplaat voor de kinderen om in te kleuren tijdens de overweging.
Wekelijks informeren we je over de viering van de komende zondag.
Als er geen dienst vanuit of met medewerking van De Bron te beluisteren is, dan verschijnt er een zondagsbrief. In die gevallen ontvang je de zondagsbrief op de zaterdagavond. De brief omvat een korte overweging vaak aangevuld met een bij het thema/de lezingen passend gedicht (al dan niet aangedragen door een gemeentelid).
Als je graag eens met iemand wilt praten over wat je bezighoudt, dan kun je iedere dag tussen 17.00 en 18.00 bellen met het telefoonnummer van De Bron, 050-5420044. Je krijgt dat Alberte van Ess of een van de andere leden van pastoraat aan de lijn.
Iedere week is er op woensdagavond tussen 19.00 en 20.00 de gelegenheid om in De Bron een kaarsje aan te steken voor iets of iemand. Er zijn ook teksten beschikbaar die je mee kunt nemen ter overdenking.
We hebben e.e.a. zo georganiseerd dat de afstand van anderhalve meter goed in acht genomen kan worden.
Er is een groep mensen die regelmatig anderen opbelt om te informeren hoe het met hen gaat en een praatje te maken/luisterend oor te bieden. Als je het prettig vindt om ook met enige regelmaat gebeld te worden, dan kun je dit kenbaar maken door een mail naar de scriba te sturen.
De bloemendienst gaat gewoon door. Iedere week gingen de bloemen uit de dienst ter bemoediging of als felicitatie naar een gemeentelid. Dit heeft even stil gelegen, maar we hebben dit weer opgepakt. Er gaat dus nu weer iedere week een bos bloemen naar iemand die hiervoor is aangemeld door pastoraat (of iemand anders).
Daarnaast sturen we regelmatig een kaartje. Dat kan iedereen natuurlijk ook op eigen initiatief doen (net als elkaar bellen), maar je kunt iemand ook bij de scriba aanmelden voor het ontvangen van een kaartje.