facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

Klik op de poster voor een vergroting!

poster coronatijd 21

 

 

ovdlogo

Nieuws uit de Bron 28 april 2020

Beste leden en belangstellenden van De Bron,
Iedere week proberen we een dienst te verzorgen die te beluisteren is op ons YouTube kanaal. En als dat niet lukt, versturen we een zondagsbrief.
Voor aanstaande zondag 3 mei hebben we het voor het eerst anders aangepakt. De leden van de oecumenische werkgroep die de dienst hadden voorbereid, hebben samen met een aantal anderen de dienst uitgevoerd in De Bron en daarvan is een opname gemaakt met beeld en geluid.
Dit alles uiteraard met inachtneming van minimaal anderhalve meter afstand van elkaar.
Wij denken zelf dat het een geslaagde eerste aflevering is geworden. Uiteraard is er best wel wat op aan te merken. Zo is er nog geen aangepaste orde van dienst gehanteerd en is er verbetering mogelijk in het wisselen tussen de verschillende camera-hoeken. Maar, al doende leert men.... 
Je wordt van harte uitgenodigd om aanstaande zondag die dienst mee te maken via het YouTube kanaal van De Bron. De dienst duur ca. 35 minuten. De orde van dienst vind je in de bijlage en ook op de website. 
Op het YouTube kanaal vind je overigens ook alle eerder uitgezonden diensten.

Op 28 april hebben we (digitaal) de maandelijkse kerkenraadsvergadering gehouden. Daarin kwam onder andere aan de orde dat we de ontmoeting met elkaar missen. En door het gebrek aan ontmoeting zijn we ook maar heel beperkt op de hoogte van elkaars wel en wee. Normaal spreken we elkaar bij de koffie na de dienst en leven met elkaar mee bij het aansteken van een kaars bij de voorbeden.
Dat is nu allemaal anders. Mocht het zo zijn dat er iets gebeurd is waarvan je vindt dat het goed is dat dit gemeld wordt in de wekelijkse Bron-mail, geef dit dan even aan ons door via dit mailadres.

We hebben eerder gemeld dat we (de werkgroep pastoraat aangevuld met een aantal anderen) regelmatig telefonisch contact onderhouden met een groot aantal mensen. Ook worden kaarten verstuurd.
Mocht je ook behoefte hebben aan contact en word je nog niet gebeld, weet dan dat dit geen onwil is. Geef gewoon even via dit mailadres door dat je graag ook contact wilt.

Verder is er elke woensdagavond tussen 19.00u en 20.00u de gelegenheid in De Bron een kaarsje aan te steken en al dan niet even de tijd te nemen een tekst te overdenken. Ook een mooie gelegenheid om elkaar, op afstand, te ontmoeten.

Op woensdagavond 29 april luiden we om 19.00 uur nog een keer de klok in het kader van de actie Klokken van Hoop. Deze actie wordt afgesloten op dinsdag 5 mei om 12.00 uur.

Namens de wijkkerkenraad
Lettie Oostinga, Scriba