facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

Klik op de poster voor een vergroting!

poster coronatijd 21

 

 

ovdlogo

Nieuws uit De Bron van 03-06-2020

Beste leden en belangstellenden van de Bron,
Oecumenische viering 7 juni: Aanstaande zondag is er weer een oecumenische viering. De dienst is opgenomen met beeld en geluid en zal vanaf zondagochtend te bekijken en te beluisteren zijn via ons YouTube kanaal. De orde van dienst voor deze viering ontvang je als bijlage bij deze mail.
Erop uit met kansen op ontmoeting voor Bronners: De eerstkomende tijd kunnen wij elkaar nog niet ontmoeten in de Bron. In ieder geval tot 1 september niet. Dat is heel jammer, want er is wel veel behoefte om elkaar te zien en even te spreken. In de maand juni worden er daarom een aantal activiteiten buiten aangeboden, omdat de risico op besmetting daar veel kleiner is. We denken dan aan met een maatje wandelen, tuinbezoekjes, met een culturele, muzikale dan wel creatieve noot. In de maand juni staat de uitzendingsrede op het leesrooster en dat biedt mogelijkheid tot inspirerende teksten en kansen op ontmoeting met een vleugje inhoud.
Om dit wat te kunnen organiseren moeten we van tevoren een aantal inventarisaties doen. We willen het eerst centreren na de digitale viering op 28 juni. Daarom zouden we graag willen weten wie een tuin daarvoor beschikbaar wil stellen, die van buitenaf te bereiken is en hoeveel mensen hij of zij kan ontvangen. Even voor alle duidelijkheid: we doen het corona-proof met 1,5 afstand van elkaar en je neemt je eigen kopje en drinken mee.
Graag je reactie naar da. Alberte va Ess
In de volgende Bronmails komen we er op terug en hopen we een meer uitgewerkt aanbod te kunnen presenteren.

Doopritueel: 
De digitale dienst van 14 juni zal een bijzondere viering worden, waarin een doopritueel centraal staat. Sanne Wiersma heeft daartoe de doop aangevraagd. 
Uiteraard zal dit in verband met de coronamaatregelen een aangepaste doopviering worden. In verband met privacy-overwegingen zal de dienst niet in het publieke domein van ons youtube-kanaal komen te staan, maar in het verborgen domein. Op de zaterdagavond voor de viering ontvangen jullie via de Bronmail een link om daar naar toe te gaan en de viering mee te maken op de zondag.

Pastorale hulplijn: 
Het telefonisch spreekuur komt te vervallen op het telefoonnummer van de Bron. Daarvoor in de plaats komt een pastorale hulplijn op 06-32143701, bereikbaar elke dag van 17.00 tot 18.00, met ingang van 4 juni.

Online-meditatie in de zomermaanden. 
De onlinemeditatie zal in de zomermaanden minder frequent worden uitgezonden, steeds op de vierde maandag van de maand, te beginnen in juni. Wie mee wil doen kan zich melden bij predikant.pkndebron@gmail.com. Wie al meedoet, hoeft zich niet weer aan te melden.

Gezocht voorgangers en zangers voor de Zomervieringen 2020
Ook dit jaar willen we voor zes zondagen een korte zomerviering voorbereiden. Dat zijn de zondagen 12 juli t/m 16 augustus. Het gezamenlijke thema is: ‘Het (t)huis van God’.
Nu we veelal aan huis zijn gebonden krijgt het nadenken over je huis, je thuis extra betekenis. 
Heb je zin om mee te doen door mee te denken over de inhoud of door te zingen tijdens een van de opnamen, geef je dan per mail op. De opnamen worden gemaakt op zaterdag 4 juli (voor viering 1 en 2), 18 juli (voor viering 3 en 4), 1 augustus (voor viering 5 en 6).
Ook zoeken we mensen die willen mee denken over een viertal diensten over het boek Ruth. Dit doen we in samenwerking met ds. Alberte van Ess en leden van de werkgroep oecumenische vieringen. Zondag 30 augustus wordt dan door gemeenteleden verzorgd. 
Meer informatie en opgave bij Marjanne Binsbergen .

Namens de wijkkerkenraad,
Lettie Oostinga, scriba