facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

 

telefoonTelefonisch spreekuur

Dagelijks is er een telefonisch spreekuur van 17.00 - 18.00 uur.
tel. 06-32143701

 

ovdlogo

Nieuws uit de Bron van 28-01-2021

Beste leden en belangstellenden van de Bron,
Het afgelopen half jaar is voorbij gevlogen. Jammer genoeg zit mijn stageperiode bij de Bron er alweer op. Ik heb het erg naar mijn zin gehad, en ik ben erg dankbaar dat ik zoveel heb mogen doen en mogen leren ondanks alle maatregelen. Doordat er veel online gebeurde heb ik lang niet iedereen in de gemeente leren kennen en kunnen spreken. Dat vind ik wel erg jammer, ik had u allen graag willen ontmoeten!

Vanwege de maatregelen heb ik ervoor gekozen mijn pastorale opdracht vanuit Windesheim uit te stellen. Omdat ik naast mijn studie werkzaam ben in de huisartsenpraktijk ben ik extra voorzichtig. Als de maatregelen versoepeld worden en het verantwoord is, dan ga ik nog een opdracht met betrekking tot pastoraat in de gemeente van de Bron uitvoeren. Wie weet kunnen we elkaar dan alsnog ontmoeten.

Wilt u nog graag wat aan mij kwijt over mijn stage, over de diensten of heeft u nog vragen? Ik zie het graag tegemoet op mijn mail: .
Wie weet tot ziens!
Hartelijke groeten, Aline Sikkema

Kerkdienst 31 januari 2021
Gebedsintenties kunnen aangeleverd worden tot zaterdagavond 21.00 uur per email bij de predikant.
We nodigen je van harte uit om deze dienst met ons mee te vieren via www.kerkdienstgemist.nl.
Je vindt de dienst eenvoudig door in het zoekveld 'PKN de Bron Groningen' in te vullen. Je wordt van harte uitgenodigd om digitaal deel te nemen aan deze viering. 
Eerste collecte: ZWO: Pakistan: Help verstandelijke beperkte kinderen. 
Via Kerk in Actie steunt onze gemeente het werk voor verstandelijk beperkte kinderen in Pakistan. De organisatie NOAD wil de levensomstandigheden van kinderen met een verstandelijke beperking verbeteren. Drie Pakistaanse christelijke organisaties werken hierin samen.
In de kleine, arme plattelandsdorpen in Pakistan is nagenoeg geen zorg voor deze kinderen. Ze worden verborgen gehouden. De ouders weten niet goed hoe ze om moeten gaan met verstandelijk beperkte kinderen en schamen zich ervoor. Of ze zien het zelfs als een straf van God. Met uw gift krijgen de ouders ondersteuning om hun kinderen de zorg, liefde en aandacht te geven die broodnodig is.
Door hulp bij onderwijs en medische zorg, gaan de kinderen weer deel uitmaken van de samenleving. Ouders leren in zelfhulpgroepen hoe zij hun kind een plek in het gezin kunnen geven. En dat kinderen met een handicap ook recht hebben op een goed leven. De kinderen ontwikkelen zich beter en komen tot bloei. Kinderen van God, die gezien mogen worden.

Tweede collecte: Protestantse Kerk Nederland: Jong Protestant
Hoe houd je jongeren betrokken bij de kerk en bij het geloof? Dat kan bijvoorbeeld met het spel Sirkelslag van Jong Protestant, de jeugdwerkorganisatie van de Protestantse Kerk. Tijdens Sirkelslag spelen jeugdgroepen uit heel Nederland op hun eigen locatie een interactief spel. Ze strijden tegen groepen in andere plaatsen - met wie ze online in verbinding staan - om de hoogste score. Bij Sirkelslag staat altijd een bijbelverhaal centraal. Op een ongedwongen manier zijn jongeren zo bezig met geloofsonderwerpen. Dit jaar zou Sirkelslag aankomende vrijdag, 5 februari gehouden worden. Deze is nu verplaatst naar vrijdag 28 mei. Wel is er nog een ‘lite’ versie: zie https://jongprotestant.protestantsekerk.nl/themas/sirkelslag-young/

De orde van dienst vind je hier op de website.
Namens de wijkkerkenraad,
Lettie Oostinga, scriba