facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

 

 

ovdlogo

Nieuws uit de Bron 01-04-2021

Beste leden en belangstellenden van de Bron,

Op weg naar Pasen...
Vorig jaar dacht ik nog: volgend jaar hopelijk weer ‘gewoon’ Pasen. Met verstilde, indringende vieringen in de Stille Week en daarna uit volle borst uitbundig jubelen op Paasochtend.
Maar nu is het volgend jaar en niets is minder waar. De kerkdeuren voor bezoekers zijn al weer enige tijd gesloten uit veiligheid en solidariteit met andere deuren die ook gesloten moeten blijven. 
Geen uitbundig gezang van een heel koor van stemmen. Weer een ongewoon Pasen. Waar we wel het beste van gaan maken gezien de omstandigheden. En daarbij horen ook buitengewone keuzes. De diensten van de Paascyclus, vanaf de avond van Witte Donderdag tot aan de Paasnacht, met het binnenbrengen van het licht van Pasen, doen we dit jaar samen met andere kerken van de stad.
Namelijk met voorgangers en musici van de Fontein, de Nieuwe Kerk, de Martinidiensten van het GSp en de Pepergasthuisgemeenschap.

Op Witte Donderdag staan we stil bij het verhaal van de voetwassing.
Goede Vrijdag heeft het karakter van een wake bij het kruis.
Op Stille zaterdag staan we eerst letterlijk stil bij de graflegging en de verdrietige sabbatsrust voor Pasen.
In de Paaswake later op de avond vieren we met het binnendragen van de nieuwe Paaskaars de overwinning van het licht op het duister.
Met beeld, woord, ritueel en muziek vieren en herdenken we het lijden, de dood en verrijzenis van Christus. We doen dat in de grote Martinikerk waar we de ruimte hebben om een geoefend kwartet te laten zingen, begeleid door orgel of piano. 
Op de betreffende dagen kun je dan meevieren op de vertrouwde manier van kerkdienst gemist. Op paasochtend zijn we dan weer min of meer gewoon in de Bron. Het jubelen wordt dan vertolkt door twee zangers, passend bij de ruimte van de Bron. 
De nieuwe Paaskaars en kindernevendienstkaars worden binnengebracht, onder het zingen van: Licht dat terugkomt, hoop die niet sterven wil, vrede die bij ons blijft. 
Een ongewoon Pasen dus weer. Maar eigenlijk past dat ook wel bij de boodschap van Pasen: de dood heeft niet het laatste woord. Hij leeft! In de harten, hoofden en handen van zovelen, al zovele eeuwen lang. 
Op weg naar het licht van Pasen. Op weg naar het licht van de zomer. Op weg naar het perspectief dat er wat verlichting komt en alles weer een beetje gewoon wordt. Ik wens jullie allen lichte Paasdagen toe.
da. Alberte van Ess

Nog een paar mededelingen i.v.m. de Paascyclus. 
Alle vieringen in de Paascyclus (donderdag, vrijdag en zaterdag) zijn op de dag zelf vanaf 19.00 uur online beschikbaar. 
Je kunt de diensten volgen via www.kerkdienstgemist.nl.
Je wordt van harte uitgenodigd om digitaal deel te nemen aan deze vieringen. 
Gebedsintenties voor de viering van 4 april - Paasochtend, kunnen tot zaterdag 21.00 gestuurd worden naar de predikant. 

Namens de wijkkerkenraad,
Lettie Oostinga, scriba