facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

 

 

ovdlogo

PinksterwijnNieuws uit de Bron 06-05-2021

PINKSTERWIJN UIT DE BRON 2021

Mis het niet: wijn te koop vanuit de kerkelijke gemeente De Bron om te delen en daarbij ook nog een goed doel te steunen. Levering aan huis. Je bestelt deze bijzondere wijn tot uiterlijk 16 mei bij het secretariaat van de Bron: lettieoostinga@ziggo.nl Daarbij geef je het bezorgadres aan en de voorkeur rood of wit. Wij bezorgen jouw bestelling op vrijdag 21 mei tussen 17.00-18.00 uur aan huis en ontvangen jouw betaling van minimaal 5 Euro per fles graag contant in een envelop. Met deze Pinksterwijn is er bovendien gelegenheid om mensen in Afrika een werkplek te gunnen in een naaiatelier.

Je steunt met de meeropbrengst het diaconale project ‘Bianca Couture’. In Burkina Faso stellen we vrouwen in de gelegenheid om na hun driejarige opleiding tot naaister met de aanschaf van een naaimachine hun eigen bedrijfje te openen. https://www.sahelp.nl/ We starten deze actie omdat we je in de gelegenheid willen stellen om het vuur van ontmoetingen te laten oplaaien. Je kunt dit vuur ook doorgeven aan mensen die het nodig hebben of die je graag wilt verrassen. 
Van harte aanbevolen namens Diaconie en ZWO van De Bron

Pinkstergroet
In de kerkenraad is vorige week besloten om aan alle leden van De Bron een Pinkstergroet te sturen in de vorm van een kaartje, net als we met Kerst hebben gedaan. Het gaat in totaal om zo’n 500 adressen. Om dat allemaal via de post te laten bezorgen zou ons (relatief) een klein fortuin kosten. We willen dat dan ook maar zelf doen. Daarvoor hebben we de nodige vrijwilligers nodig. Er hebben zich al wel een aantal vrijwilligers aangemeld, maar we kunnen er nog wel een paar bij gebruiken. De bedoeling is om de kaartjes in de week vóór Pinksteren te laten bezorgen. Degenen doe zich aangemeld hebben zullen worden uitgenodigd om op zaterdagochtend 15 mei in De Bron een pakketje met wat kaarten op te halen - het exacte tijdstip zal voor iedereen verschillend zijn en wordt nog bekend gemaakt. 
Een en ander vergt nog wel de nodige logistieke voorbereiding: 
– we moeten de pakketjes samenstellen 
– er moet een rooster worden gemaakt wie of welk tijdstip op zaterdagochtend 15 mei zijn of haar pakketje kaarten in De Bron kan komen halen, dit om te voorkomen dat we teveel mensen tegelijkertijd binnen krijgen.
Vandaar dat we graag uiterlijk 9 mei jullie reactie ontvangen op dit emailadres:

Zondag 9 mei 

De teksten uit de bijbel voor deze zondag staan in het teken van de liefde. Sluit mooi aan bij moederdag, die ook gevierd wordt op deze zondag. Het is tevens de laatste zondag, voor Hemelvaart, zondag rogate, bidt. Het afscheid nadert, hoe kunnen we dan toch bij elkaar blijven in de liefde (van Christus), in afwachting van de Geest met Pinksteren? Gebedsintenties kunnen aangeleverd worden tot zaterdag 21.00 bij de predikant. Je kunt de dienst volgen via www.kerkdienstgemist.nl. Je vindt de dienst eenvoudig door in het zoekveld 'PKN de Bron Groningen' in te vullen. Je wordt van harte uitgenodigd om digitaal deel te nemen aan deze viering. De orde van dienst vind je in de bijlage en op de website.
Namens de wijkkerkenraad, Lettie Oostinga, scriba