facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

 

 

ovdlogo

Nieuws uit de Bron van 10 september 2021

Deze bronmail is, vanwege vakanties, voor 2 weken.
Er is informatie over de diensten van de komende twee weken en er is informatie over een Sint Maarten pakkettenactie.

Zondag 12 september
We vervolgen de doorgaande lezing uit Marcus. We horen van een wonderbaarlijke genezing en over geloof en ongeloof.
In deze dienst staan we voorafgaand aan de voorbeden ook stil bij het overlijden van ons gemeentelid Miep Stuitje, die afgelopen dinsdag is overleden.
Gebedsintenties kunnen tot zaterdag 21.00 aangeleverd worden bij de predikant.

Gezamenlijke (Start)zondag 19 september in de Nieuwe Kerk, aanvang 09.30 uur
In de dienst samen met de Fontein en de Nieuwe Kerk zullen er drie kinderen worden gedoopt. Met een passende tekst uit Johannes 7: 32-39.
Voorganger is ds. Tirtsa Liefting. Mannes Hofsink is cantor-organist.
Er zal in de dienst ook aandacht zijn voor de start van het nieuwe seizoen. Met de onzekerheid over wel of niet verruimingen was het echter niet mogelijk verdere activiteiten te organiseren.
De orde van dienst is aan het einde van die week te downloaden van de website van de Nieuwe Kerk. (https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/10913)

Sint Maarten pakkettenactie

In de geest van Sint Maarten, die zijn eigen mantel deelde aan een dakloze, heeft de Stichting Present een actie georganiseerd die we graag onder de aandacht brengen. Alle informatie is te vinden op https://stichtingpresent.nl/groningen/sintmaartenpakkettenactie/. U kunt zich daar aanmelden om een pakket (van ca €20,-) samen te stellen voor een hulpontvanger. Suggesties voor de inhoud zijn handschoenen en/of een muts en wat snoepgoed om uit te delen met Sint-Maarten, zodat mensen kinderen kunnen ontvangen. Een idee wat aangemoedigd wordt is om een gezamenlijk uitje in het pakket te stoppen, waarmee je als pakketontvanger en samensteller samen wat leuks kan ondernemen; dat kan ook zijn een spelletje doen met een kop chocolademelk. Warm aanbevolen! Aanmelden kan tot 27 september via de bovenstaande website link in deze mail.

Namens de wijkkerkenraad, 
Jelle Kooistra