facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

Op 1 februari 2018 zijn we begonnen. In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

ovdlogo

Afscheid Marleen Stokroos van wijkgemeente.

Mijn stageperiode binnen de Bron zit erop. Afgelopen week kreeg ik een eindbeoordeling waar ik blij mee ben. Tijdens mijn introductie in de kerkdienst, oktober vorig jaar, gaf ik aan dat ik me tijdens deze stage ga richten op een aantal onderdelen van kerk-zijn. Wat betekent dat ik ook vele andere mooie kanten van kerk-zijn zal moeten laten liggen. Zo is het ook gelopen. Ik heb onder andere samen met Alberte een uitvaart gedaan, we hebben het leerhuis “Verstillen bij de Reformatoren” gegeven. Onder supervisie van Evert Jan Veldman heb ik de thema-avond “Rouw en present-zijn” georganiseerd en iemand langdurig pastoraal kunnen begeleiden. Uiteindelijk waren veel activiteiten meer gericht op PGG-Noord-breed dan alleen op de Bron. Binnen de Bron heb ik me grotendeels gericht op jullie sterke diaconale activiteiten, de koffie-ochtend, de spulletjes-markt, de samenwerking met andere organisaties in de wijk. Jullie betrokkenheid in de wijk is heel zichtbaar in concreet handelen.

Ook werd jullie oog en hart voor elkaar zichtbaar tijdens de ziekteperiode van Alberte. Ik vind het mooi om te zien dat de gemeenschap bij jullie niet alleen rust op de schouders van de predikant, maar juist bij alle leden. Ieders gave mag er zijn en daarin samen ben je één, is een beeld dat ik me van jullie heb gevormd. Ik wil iedereen bedanken voor de vele mooie en leerzame contacten. Specifiek noem ik Christien de Ruiter met wie ik een zeer bevlogen gesprek heb gehad, en de “mannen” van de pastorale werkgroep, maar ook al diegenen met wie ik in de wandelgang sprak. Mijn stage zit erop, maar mijn activiteiten binnen PGG-Noord gaan nog door. Tot mijn vreugde kan ik mijn afstudeeronderzoek in het najaar doen plaatsvinden binnen de Fontein. Ik vind het een rijke ervaring om gedurende mijn gehele opleiding de drie wijkgemeenten de Nieuwe Kerk, de Bron en de Fontein van zo dichtbij te mogen meemaken. Ik wens iedereen een hele goede zomer toe en tot ziens.
Marleen Stokroos (kerkelijk werker in opleiding te Windesheim