facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

Op 1 februari 2018 zijn we begonnen. In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

ovdlogo

movie maalMovie-maal zondag 25 februari

Op zondag 25 februari is er weer een movie-maal in De Bron: ‘Hidden Figures', een Amerikaanse biografische film uit 2016, geregisseerd door Theodore Melfi. Hidden Figures is een Amerikaanse biografische film uit 2016, geregisseerd door Theodore Melfi. De film vertelt het waargebeurde verhaal van de Afro-Amerikaanse wetenschapsters Katherine Johnson en haar twee collega’s Dorothy Vaughan en Mary Jackson die allen werkten in de West Area Computing Unit van het NASA Langley Research Center. De West Area Computing Unit was een groep die uitsluitend uit vrouwelijke Afro-Amerikaanse wetenschappers bestond en een belangrijk aandeel had in de ruimtewedloop. Dankzij hun berekeningen slaagde de Amerikaanse ruimtevaarder John Glenn er in 1962 als eerste Amerikaan in een baan om de aarde te vliegen. 

hidden figures 1Hidden Figures speelt zich af in de vroege jaren zestig, een tijd die in de Verenigde Staten gekenmerkt werd door een groot optimisme. Het land zou immers pas later in het decennium geconfronteerd worden met twee dode Kennedy's, de moord op Martin Luther King en een escalerende Vietnamoorlog. De burgerrechtenbeweging was op dat moment al wel actief, maar nog niet tot volle wasdom gekomen en aldus leken de grote Amerikaanse uitdagingen vooral extern van aard: Rusland was de vijand en de Koude Oorlog zou worden besloten in de ruimte. Ten tijde van de film is een man op de maan nog pure toekomstmuziek en heeft NASA er al een hele kluif aan om een astronaut in een baan rond de aarde te brengen. Om dat te bereiken, worden de beste wiskundigen van het land gerekruteerd. Ongeacht geslacht of huidskleur.
Centraal staan de zwarte vrouwen Katherine G. Johnson, Dorothy Vaughn en Mary Jackson, die dankzij hun bijzonder sterke wiskundeknobbel voor NASA werken als computers; een term die toen nog betrekking had op mensen in plaats van machines. De rassenscheiding zit echter nog diep in de Amerikaanse maatschappij verankerd, waardoor iedere poging om hogerop te komen steevast de kop wordt ingedrukt, ondanks hun kennis of inzet. Ze zullen alle drie dus nog harder hun best moeten doen om aan te tonen dat ze onmisbaar zijn voor het winnen van de Space Race.
Nadere informatie over de film is te vinden op: https://www.filmtotaal.nl/recensie/12599
Alle informatie over het Moviemaal op een rijtje: 
Zondag 25 februari 2018
Welkom in ‘De Bron’ vanaf 17:00 u. met een hapje en drankje
Begin: 17:30 u.
Maal: rond 18:30 u.
Afloop: rond 20:30 u.
Toegang: €3,50 p.p. Voor een familie van 4 personen of meer: €12,00
Opgave vóór zaterdag 24 februari, via e-mail bij Jan de Jong