facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

Op 1 februari 2018 zijn we begonnen. In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

ovdlogo

Martine VisserImpressie zondag 15 juli

Zondag 15 juli was de laatste reguliere dienst, zij het dat we een voorganger ‘van ver’ mochten begroeten: Martine Visser, ons nog altijd vertrouwd. Naar aanleiding van Marcus 6 hield zij een overweging over vertrouwen. Jezus droeg zijn leerlingen op “niets mee te nemen voor onderweg, geen brood, geen reistas en geen geld, alleen een stok. Sanda-len mochten ze wel dragen. Maar, zei hij, “trek geen extra kleren aan.” En ook zei hij: “Als jullie ergens onderdak krij-gen, moet je daar blijven tot je verder reist. Maar als jullie ergens niet welkom zijn en de mensen niet naar jullie willen luisteren, moet je daar weggaan en het stof van je voeten schudden ten teken dat je niets meer met hen te maken wilt hebben.”
Martine plaatste dit tegen de achtergrond van onze dichtgeregelde samenleving waarin we zowel persoonlijk als ook politiek alles zo veel mogelijk willen verzekeren. Durven we nog te vertrouwen op goede mensen die overal onderweg aan te treffen zijn? Zelf had ik ook een associatie met het lied van Daniël Lohues: ‘hoeveul be’j neudig, hoeveul be’j neudig op zich’.
Idso Wiersma