facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

ovdlogo

zaden van iedereenRoyale opbrengst bij de Sobere maaltijden in De Bron

Ieder jaar worden tijdens de 40-dagentijd Sobere maaltijden gehouden in De Bron; op woensdagavond kan iedereen aanschuiven voor een lekkere soep met brood en tegelijk een goed doel steunen. Dit jaar was het goede doel de campagne ‘Zaden zijn van iedereen’ van de organisatie Hivos [www.hivos.org]. En dit jaar werd tijdens vijf sobere maaltijden ruim 350 Euro opgehaald voor dit project!
Zaden zijn van iedereen, wat houdt dat in?
Ook dit jaar had dit goede doel te maken met voedsel: het project van het Hivos helpt boeren, vooral kleine boeren in Kenia, met hun eigen zaaigoed. Van oorsprong verbouwden deze kleine boeren hun eigen zaaigoed, maar zij worden meer en meer gedwongen zaad te gebruiken dat door grote bedrijven wordt geleverd. Juist dat zaaigoed is duur door de patenten die er op rusten.
Hivos helpt de kleine boeren met het opzetten van een systeem zodat buiten de grote zaadbedrijven om, zaaigoed geproduceerd en onderling verdeeld kan worden.

Namens de diaconie van de Bron, Maria Ufkes