facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

 

telefoonTelefonisch spreekuur

Dagelijks is er een telefonisch spreekuur van 17.00 - 18.00 uur.
tel. 06-32143701

 

ovdlogo

soeppaketGeslaagde actie!

Wat een soepzootje! 15 kg wortelen, 60 uien, 3 zakken aardappelen, gember, 60 knoflooktenen en ...nog wat meer ging er in de 30 ‘sobere soeppakketten’. Op 17 maart tussen 17 en 19 uur werden ze aan de deur bezorgd door 6 bezorgers. Daar ging heel wat aan vooraf. Brainstormend kwamen we binnen ZWO op het idee van een soeppakket, want jammer was het wel dat ‘de sobere soep’ in 2021 niet door zou gaan. Tijd voor actie en voor een nieuwe actie voor Bianca Couture. En wat zou het leuk zijn om voorafgaand aan het soeppakket wekelijks te komen met recepten van gemeenteleden, die eerder actief bij de sobere soep betrokken waren. Een keer wat andere namen in de Bronmail, dan de spaarzame gezichten die we op zondag nog zien en waarover we in de Bronmail lezen. De diaconie wilde graag helpen en zocht contact met vijf soepkokers, die op hun beurt hun recept met evt. verhaal wilden delen, Antje, Djurry, Betsy, Tineke en Janny. De recepten moesten soms nog wat aangepast en voor ongeveer 4 personen herschreven worden. Vervolgens verscheen door toedoen van scriba Lettie wekelijks een recept voor een heerlijke vegetarische soep in de Bronmail. Christian en ondergetekende zorgden voor verdere publiciteit.

Binnen ZWO besloten we, na overleg en een soepproeverij, dat de soep met het verhaal van Antje over het ontstaan van ‘de sobere soep’ binnen de Bron, geschikt was voor een soeppakket. Zo gezegd, zo gedaan... Immie drukte de recepten af, Lettie maakte een vrolijk bedankkaartje namens Bianca Couture. Op de 17e maart kochten we verse ingrediënten voor de soep, tassen vol. Enkele uren later was alles over 30 herbruikbare zakjes verdeeld. Om 17 uur stonden de bezorgers paraat! Bij het afleveren van de soep, de diaconie stelde zich weer beschikbaar, 30 korte of wat langere deurcontacten en zelfs enkele huisbezoekjes (coronaproof). Mooi was dat de gebonden soep ook wat verbinding opleverde! ‘s Avonds met de verkiezingen op de achtergrond openden we de enveloppen en werden we aangenaam verrast door de inhoud en het eindresultaat. Wat een geweldige opbrengst! 463 euro, zowel van soeppakketten als extra donaties. Hartverwarmend en voor Bianca Couture weer een kans voor twee jonge vrouwen op een onafhankelijk bestaan. Iedereen die hieraan heeft bijgedragen heel hartelijk bedankt! N.B. De kaarten van Hilly, die overigens nog steeds besteld kunnen worden, zijn in het eindbedrag nog niet meegerekend.
Abra Havinga, namens ZWO en Diaconie