facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

 

telefoonTelefonisch spreekuur

Dagelijks is er een telefonisch spreekuur van 17.00 - 18.00 uur.
tel. 06-32143701

 

ovdlogo

Gebedsretraite, een reactie

In deze veertigdagentijd kreeg ik twee inzichten aangereikt en die wil ik graag met u delen. In het vierde latifagebed bleek dat geloof en vertrouwen hetzelfde woord is. Vertrouwen gaat over de grens van het ik heen. Voor mij gaat vertrouwen nu ook verder dan geloven. Vertrouwen wekt vertrouwen tussen de Eeuwige en mij, het wordt mij geschonken. Hij aanvaardt mij zoals ik al ben en zo mogen wij daarop vertrouwen. En dat is het bruggetje naar mijn tweede inzicht.
Mijn favoriete lied: ‘Neem mij aan zoals ik ben´ werd onlangs gezongen met ‘wek de liefde in mijn hart’ i.p.v. ‘zuiver uit wie ik zal zijn’. Voor mij bleek het verschil dat de liefde er al is tegenover wat nog kan/zal worden. Dan gaan ook de andere strofen anders klinken, niet als vraag, maar als een gegeven: U neemt mij aan zoals ik ben, U wekt de liefde in mijn hart, U bent nooit afwezig in mijn ziel en U leeft in mij! In beide inzichten mag ik Gods trouw vertrouwen.
Jan Knot