facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

 

telefoonTelefonisch spreekuur

Dagelijks is er een telefonisch spreekuur van 17.00 - 18.00 uur.
tel. 06-32143701

 

ovdlogo

happy stonesHappy Stones, wie kent ze nog niet?

In een bepaalde leeftijdsfase van de jeugd staat het woord ‘wandelen’ gelijk aan ‘saai, leuk voor ouderen’. Als we destijds onze kinderen ‘uitnodigden’ om te gaan wandelen keken ze ons net zo aan als wanneer we onverwacht een afslag naar een museum namen. Achteraf bezien was dat toch best wel leuk en dan vooral als er wat te doen was. Het wandelen (destijds nog zonder onze Labrador) werd ook pas leuker als er een doel was. Toen kwam daar het geocaching, ook wel ‘s werelds grootste schattenjacht genoemd ofwel world’s largest treasure hunt. Kijkt dat klinkt al een stuk beter voor de jeugd dan wandelen. De essentie is dat je een kleinigheidje vindbaar verstopt wat de vinder vervangt door iets anders. En dat brengt me op de zogenaamde Happy Stones. Happy Stones zijn met verf versierde stenen die verstopt worden om gevonden te worden. Ze zijn bedacht door de Amerikaanse Megan Murphy, zo is te lezen in het Nederlands Dagblad van 26-3-2021 https://www.nd.nl/cultuur/cultuur/1026993/happy-stones-brengen-een-lach-op-het-gezicht-van-de-vinders.

Ze begon zes jaar geleden met het verspreiden van stenen met bemoedigende en troostende teksten na een moeilijke periode in haar leven. “Mijn ouders waren overleden en ik miste ze, ik had behoefte aan hun advies. Op een dag, op het strand, raapte ik stenen op en schreef er dingen op waar ik zelf behoefte aan had.” En ze merkte dat de beschreven stenen, die ze op het strand achterliet, door de vinders erg gewaardeerd werden. Zo begon het Kindness Rocks project, wat wij dus kennen als Happy Stones. Bij de gelukkige vinder zorgt dit voor een geluksmoment of zoals ik vernam: “Ik weet dat zowel mijn kleinkinderen en mijn buurvrouwen, die wandelen, elke keer als zij een steen vinden er vrolijk van worden.” Het is de bedoeling dat je de steen kort bij je houdt en daarna weer ergens neerlegt. Er zijn ook Happy Stones in Beijum te vinden. Deze activiteit voor jong en oud, waar iedereen aan mee kan doen, staat op de activiteitenkalender van Wij Beijum. En er is een speciale facebookpagina https://www.facebook.com/groups/787174475212668/ waar je de kleurig versierde stenen kan bewonderen voor en nadat ze gevonden zijn. Maar wat hebben Happy Stones nou met de diaconie te maken? Ten eerste is een van onze diakenen actief in Wij Beijum en willen we als diaconie van De Bron hier ook zichtbaar zijn. En ten tweede is het een ‘omzien naar elkaar’ activiteit die zorgt voor verbinding, een leuke ontmoeting in gedachten met de maker van de steen (dus ook nog eens Coronaproof). Kindness Rocks of Happy Stones: Kleine geluksmomentje liggen voor het oprapen in Stad!
Namens de diaconie, Christian Hulzebos