facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

 

 

ovdlogo

koffie to meetKoffie to go of koffie to meet?

Een hartverwarmend diaconaal initiatief in Beijum dat ook in de zomer(vakantie) gaat starten.
Bovenstaande titel geeft de inhoud weer van een project in ontwikkeling waaraan De Bron een bijdrage levert met een diaconaal tintje. Het project bestaat uit een bakfiets met koffie, die eenmaal per week naar een andere ‘heerd’ rijdt. Eenmaal arrivé, zal er een luide bel klinken (à la ijscokar). Het idee is om mensen in beweging te krijgen. Uit hun huizen naar een koffie-uitdeelpunt (en ja, u kunt er ook thee krijgen). En zo kan men elkaar in die buurt ontmoeten onder het genot van een gratis versnapering. Het initiatief is een samenwerking tussen wijkbewoners, buurtcentra, Wij Beijum, Bij Hem Community, Bij Bosshardt en De Bron.

We hopen zo samen een passende bijdrage te leveren aan het Jaar tegen de Eenzaamheid (dat is namelijk een overkoepelend thema in 2021). Heel toepasselijk, want we weten dat iedereen in de covidperiode minder contact heeft gehad. Meer mensen voelen zich eenzaam of zoals een diaken het verwoordde: “ze zijn aan hun huis gekluisterd en de drempel om naar buiten te gaan wordt steeds hoger.” De behoefte aan een gesprek, een verhaal, een ontmoeting, of er ‘even eruit’ is gegroeid. Een “koffie to meet” dus! En fijn dat het weer zo zoetjes aan veilig kan. Dit project loopt niet vanzelf. Daarom de oproep aan iedereen die dit leest om eens een keer (of vaker) met de fiets-koffie kar te rijden. Het plan is te starten rond half juli en dan wekelijks op de dinsdagochtend een koffierondje te fietsen. Leuk om eens buurtgenoten te ontmoeten. Meld u gerust aan bij Christien de Ruiter. Bel of app 06-41590339 of mail.
Namens de wijkkerkenraad, Lettie Oostinga, scriba