facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

 

 

ovdlogo

Inspire 1De Bron kalender nieuwe stijl 2022

Toen ik recent bij een vriend op bezoek was, bekroop me het unheimische gevoel dat ik zijn verjaardag was vergeten. U zult zich misschien afvragen hoe dat nu toch mogelijk is in dit digitale tijdperk. Dat deed ik ook, maar dat hielp me geen steek verder op het moment suprême. Er verscheen niets in de digitale kalender, die ik schielijk raadpleegde. En voordat ik een blik kon werpen op de social media, viel de batterij van mijn telefoon uit. Toen schoot me iets te binnen. Van oudsher ben ik gewend dat in ieder huis een kalender op een zekere plaats hangt. Met daarop verjaardagen (met soms een kruisje en jaartal). De daarop volgende sanitaire stop gaf opluchting – er hing een goed bijgewerkte kalender 😉. Essentieel dus in elk huishouden – een kalender. Velen van de KiS-lezers hebben wellicht al een mooie kalender van De Bron ergens hangen. En dat brengt me op het project van initiatiefneemster Maria Ufkes, een van onze diakenen. Hoe mooi is het om bewoners uit de wijken te betrekken bij de samenstelling van een gezamenlijke kalender van Kerk en Samenleving.

Samen werken dus met mensen uit de buurt aan een De Bron-kalender ‘nieuwe stijl’. En dan deze op bestelling verkopen ten behoeve van een lokaal diaconaal project. De Diaconie van PKN De Bron heeft daarvoor het Hospice Gasthuis Groningen benaderd. Zij schreven ons: ‘Voor wie het door omstandigheden niet mogelijk is om thuis te sterven, biedt het hospice Gasthuis Groningen een veilig, warm en huiselijk alternatief met 24-uurs zorg. In het Gasthuis kan men leven zoals men dat thuis gewend is. Het Gasthuis wordt beheerd door 125 vrijwilligers en wordt voor het grootste deel betaald middels fondswerving. Daardoor zijn wij onafhankelijk van de overheid en kunnen onze bewoners in alle vrijheid afscheid van het leven nemen (www.gasthuisgroningen.nl).’
Hoe werkt dit in de praktijk? U kunt tot 10 november 2021 foto’s of gedichten insturen naar kalenderuitdebron@gmail.com. Denk daarbij aan het volgende. Foto’s bezingen het landschap of de stad en dorpen rondom Groningen (in kleur of zwart-wit, aantal pixels 1575x1575 - ze worden vergroot op ongeveer 20x20 cm). Graag gedichten (maximaal 30 regels) met als thema: lyrisch, optimistisch, inspirerend. Ook een al bestaand gedicht mag, mits met bronvermelding.
Op 17 november volgt de definitieve selectie door een groepje enthousiastelingen (niet de diakonie, hoewel enthousiast) en start het drukken. Als een eigen creatieve bijdrage niet lukt, kunt u een financiële bijdrage geven aan het Gasthuis, door een kalender te bestellen voor € 9,50 (= kostprijs + €3,75 naar het Gasthuis).
Bestellen kan tot 28 november per email via kalenderuitdebron.
Op 3 december volgt de levering aan huis door diakenen. Belangrijke data om even te markeren op uw..............
Namens de diakonie, Christian Hulzebos