facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

Op 1 februari 2018 zijn we begonnen. In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

ovdlogo

expositie noordwoldeEXPOSITIE “Een diepe voor in de aarde”

In de 40dagentijd zal in de Dorpskerk van Noordwolde een bijzondere expositie te zien zijn. 
Dit werk omvat 14 schilderingen en gedichten, geïnspireerd op de traditionele kruisweg in het lijdensverhaal van Christus.
In deze nieuwe kruiswegstaties staat niet zozeer het lijden van Jezus centraal, maar de mens nu, u en ik.De schilderingen verbeelden de levensweg die ieder van ons op aarde gaat, de kringloop van geboorte, bloei, dood en nieuwe lente, onze levenslijnen: soms diepe voren in de aarde. Deze kruisweg is daardoor eigenlijk ook een metafoor van óns leven, een zoektocht ook, verbeeld in fascinerende schilderingen door Marijke van Dijk en indringende gedichten door Steven van Campen. Marijke schrijft: “In deze ‘weg van mensen’ probeer ik in mijn beeld te reiken naar en te raken aan onze eigen, aardse kwetsbaarheid, onze vreugde, ons verdriet, het onzichtbare, innerlijke leed dat diepe voren trekt in ons meest persoonlijke leven... “

OPEN DAGEN

Deze bijzondere expositie willen wij graag met u delen.
Daarom is de Dorpskerk van Noordwolde OPEN op de zaterdagen 1 en 8 april van 13.00 tot 17.00 uur.
Toegang is gratis, svp parkeren langs de kant van de openbare weg.
U bent ook van harte welkom op de vespers in de 40dagentijd.
Deze worden gehouden in de Dorpskerk van Noordwolde op de woensdagavonden (van 01-03 t/m 05-04) van 19.30 uur tot ongeveer 20.15 uur.
Voor meer informatie: www.nederlandsehervormdekerknoordwoldezuidwolde.nl