facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

ovdlogo

Van de kindernevendienst

Wat was het een bijzondere tijd, de afgelopen periode. Ik heb het even nagekeken, maar de laatste kindernevendienst die we dit jaar samen gehad hebben was op 26 januari. Maar dat was wel een bijzondere zondag, want na de kerkdienst hadden we een feestje van het Kerstspel. Weten jullie dat nog? Het is ook al zo lang geleden. Het kerstspel was gefilmd, en we konden onszelf toen zien spelen. Met wat drinken en wat lekkers erbij was het een heel gezellige ochtend.

En toen kwam de coronacrisis, en gingen jullie niet meer naar school, en wij allemaal ook niet meer naar de kerk. Maar ook zonder het kerkgebouw konden wij wel met elkaar praten en dingen delen, want we hebben samen een appgroep. En in die appgroep hebben we jullie gevraagd of jullie iets wilden maken voor een volgende viering op de 4de zondag van de maand. De wensvisjes die gemaakt zijn heeft ook iedereen kunnen zien in de digitale viering.

Lees meer...

Kindernevendienst weer begonnen

 

kindernevendienstOp zondag 22 september 2019 zijn we weer van start gegaan met de eerste kindernevendienst van het seizoen. Het is vredesweek, en het leek me leuk om met de kinderen daar aandacht aan te besteden. Een passend verhaal uitgezocht, en een leuke verwerking erbij. ‘s Morgens aangekomen in de kerk eerst op zoek naar de vakantiekoffer om weer mee naar huis te nemen. Deze koffer was immers niet meer nodig. Maar ja, als je de koffer dan op de tafel zet in de kindernevendienstruimte, dan is het wel heel verleidelijk om er toch even in te kijken. En als de kinderen dan de snoeptrommel zien, de kleurplaten en wat er allemaal nog meer in zit, tja dan is de keuze snel gemaakt. Het werd nog één keer de vakantiekoffer, en och het thema van de vredesweek hebben we gewoon in praktijk gebracht. Het was een heel gezellige kindernevendienst. De volgende keer, 27 oktober zien we elkaar weer. (Elke 4de zondag van de maand is er kindernevendienst in de Bron.)
Namens de KND, Betsy AB

Duif cropVan de kindernevendienst

Zondag 9 juni was het Pinksteren, en toen hadden we een bijzondere viering in de kerk. Heel veel mensen had-den een bloem meegenomen en voorin de kerk in een vaas gezet. Ook stond er een wandeling op het pro-gramma voor de grote mensen. Ondanks dat het geen vierde zondag van de maand was, is er wel een kin-dernevendienst geweest. En wel een extra feestelijke, met ranja en een zak vol snoepjes. De kinderen hebben het Pinksterverhaal gehoord, en ze hebben gekleurd. En wie dat wilde mocht een eigen bloem maken van riet-jes en vouwblaadjes. Het was een heel gezellige ochtend, en aan het eind mocht een van de kinderen de Pinksterduif loslaten. Dat was best wel een beetje spannend.
Zondag 23 juni is er weer een kindernevendienst. De laatste voor de zomervakantie. En mocht je in de vakantie toch naar de kerk willen komen, de vakantiekoffer staat klaar met de goedgevulde snoeptrommel, allerlei leesboekjes en een heleboel kleurplaten.
Betsie AB

Kindernevendienst in de Bron

Afgelopen zomer hebben we afscheid genomen van de reguliere kindernevendienst en de leiding die dat zovele jaren trouw heeft verzorgd. De kindernevendienst wordt voortgezet in de gezamenlijke dienst in de Nieuwe Kerk.
Wel is afgesproken dat we in voorkomende gevallen open blijven staan voor een incidentele kindernevendienst in de Bron. Als daar behoefte aan zou zijn. Dat is op dit moment het geval. Daarom willen we naast de mogelijkheid in de derde gezamenlijke dienst eens in de maand kindernevendienst houden in de Bron. Dit wordt de vierde zondag. Het is heel mooi dat zich ook daarvoor weer leiding bereid heeft getoond dit te realiseren. Als symbolische start willen we beginnen met Pasen. De nieuwe kaars voor de kindernevendienst wordt dan ook binnengebracht op Paasochtend.