facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

Op 1 februari 2018 zijn we begonnen. In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

ovdlogo

Afscheid kindernevendienst

Zondag 7 juli hadden we een heel bijzondere kindernevendienst. We hebben afscheid genomen van Eva en Kelly. Eerst werden ze in de kerkzaal toegesproken, en hebben we een aantal mooie foto’s van Eva en Kelly door de jaren heen gezien. Samen blokfluitspelen, samen bij de kindernevendienst en samen voetballen. Aansluitend is de leiding van de kindernevendienst ook toegesproken door Ruud, de ouderling van dienst. Want de KND gaat vanaf september op een andere manier verder. Op de zondagen in “de Bron” zal er een mand met verschillende materialen in de kerkzaal staan, en op de derde zondag van de maand is er kindernevendienst in de Nieuwe Kerk. Maar ook als er een bijzondere viering in “de Bron” is zal er kindernevendienst zijn. Daarna hebben we Eva en Kelly als gemeente toegezongen met het overstaplied. Het lied heeft een heel mooi refrein: ‘Je hoeft niet alleen, maar we gaan graag met jullie in zee, en hopen en bidden, dat jij later ook heel gewoon zegt: “Ik leef met je mee”.’

Lees meer...

palmstokDe 40 dagentijd in kindernevendienst.

Dit jaar is “Geloof in het leven” het thema van het project voor de 40dagentijd. De verhalen die we deze zondagen horen gaan over Jezus, die op weg gaat naar Pasen. Maar ze gaan ook over al die andere mensen die iets van die weg willen meemaken. En ze gaan ook over ons. De afgelopen zondagen hebben we gepraat over wat we minimaal nodig hebben om te kunnen leven, maar ook hebben we een keer gewerkt met het thema: meer dan genoeg. De komende twee zondagen hebben we andere leuke activiteiten bij de kindernevendienst.
Allereerst aanstaande zondag, dan is het weer palmzondag, en gaan we de Palmpasen stokken versieren. Wij hebben de boodschappen al gedaan, crêpepapier, broodhaantjes, en de chocolade eitjes zijn er voldoende. Als jullie zelf een mandarijn mee nemen, dan maken wij er een leuke kindernevendienst van. En op eerste paasdag gaan we met z’n allen een armband maken. De afgelopen zondagen heeft een diaken in de kerkzaal verteld over de verschillende parels die gebruikt zijn bij het project. Wij gaan op Paasmorgen zelf een armband van deze parels rijgen. Het wordt vast heel gezellig met zijn allen. Komen jullie ook? 
Namens de kindernevendienst, Betsy AB

Nieuws uit de kindernevendienst.

Binnenkort is het weer zo ver. Dan begint weer de adventstijd. Een voorbereiding voor het Kerstfeest. Mag ik jou iets vragen? Stel je nou eens voor dat er overal vrede komt in de wereld. Stel je voor dat alles goed komt! En jij maakt het mee! Dat zou toch geweldig zijn? Nou, daar gaan we het in de periode van advent over hebben binnen de kindernevendienst. Het thema van ons project is dan ook: ‘Maak het mee!’ Voor elke zondag is er een bijzonder verhaal, en een leuke verwerking. En op eerste Kerstdag sluiten we dit project af met de kerstmusical: ‘Het dromenmuseum’. Heb je zin om mee te doen met de musical? Geeft je dan snel op bij de leiding van de kindernevendienst. Ik heb er zin in, jullie ook? Kom dan zondag naar de kerk, en ‘Maak het mee.
Namens de kindernevendienst, Betsy AB

afscheid Teun Dragt 001Afscheid Teun Drag in de kindernevendienst

Afgelopen zondag hebben we in de kerk afscheid genomen van onze koster Teun Dragt. Dat konden wij van kindernevendienst natuurlijk niet zo maar stilletjes voorbij laten gaan. Want wat een glaasjes ranja heeft Teun in de afgelopen 21 jaar voor ons klaar gemaakt. Liters zijn er door gegaan. En altijd weer stond het voor ons klaar als wij na de viering uit de kerkzaal kwamen. Als afscheidscadeau hebben we Teun een eigen “kerk servies” gegeven, een koffiekopje met schoteltje, een theeglas en een ranjaglas. Deze hebben we versiert met tekst, en leuke tekeningen zodat Teun nog regelmatig aan ons kan denken. En omdat Teun altijd de ranja voor ons had klaar staan, hebben Floor, Bram, Hannah en Eva hun eigen lieveling smaak van ranja aan Teun cadeau gedaan. Het was weer een gezellige kindernevendienst.

afscheid Teun Dragt 002