facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

 

 

ovdlogo

Mededelingen uit de kerkenraad van 22 juni 2021.

De wijkkerkenraad heeft op 22 juni vergaderd. Zo, voor de zomer, zou je denken een korte zakelijke vergadering, maar niets is minder waar. De vergadering bruiste van energie en dat werd vooral veroorzaakt door alle mooie plannen voor de zomer. Voor alle zomervieringen is een bezetting gevonden, zowel met voorgangers als met zangers. De werkgroep eredienst heeft een zomer vol ontmoetingsmomenten samengesteld, toegankelijk voor de gemeenteleden alsook voor de wijkbewoners. Er zijn meditatieve ontmoetingen, een concert, vogeltochten en wandelingen. Stuur voor meer informatie een email  en doe mee!
Vanuit de wijk is er een grote actie in voorbereiding om rond te gaan met een koffiekar, zie het bericht hierboven.

En dan nog de coronamaatregelen. Nu in het hele land de cijfers naar beneden gaan, veel mensen gevaccineerd zijn, komt er ook in De Bron ruimte om weer open te gaan. De wijkkerkenraad heeft besloten dat het vanaf 11 juli weer mogelijk is de diensten fysiek te bezoeken. Wel met inachtneming van de nodige regels. Dat betekent dat nog steeds gereserveerd moet worden om aanwezig te mogen zijn. Ook blijven we de 1,5 meter goed hanteren. Of we ook voorzichtig weer gaan meezingen hangt af van de landelijke richtlijnen die hiervoor eerdaags bekend gemaakt gaan worden. Als het mooi weer is, stelt de kerkenraad wel voor dat er buiten koffie gedronken kan worden.
Uiteraard zijn ook een aantal meer zakelijke punten besproken. Er is melding gemaakt van de PGG-dag voor kerkenraden in oktober. De eerste plannen voor een kerkenraadsuitje zijn besproken. Ook is besproken dat het beleidsplan nu vastgesteld is door de WK, maar dat de gemeente hier ook nog van op de hoogte gesteld moet worden. Dit wordt tijdens een gemeente-oploop in september georganiseerd.
Al met al een vruchtbare vergadering. Rest ons niet anders dan iedereen een goede, gezonde zomer toe te wensen, thuis of op reis.
Johanna Nab