facebook button

uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding.

Meldpunt uitvaarten

In geval van een overlijden binnen de Protestantse Gemeente Noord, vragen we u naar het speciale nummer te bellen: 050 – 205 33 30. De mensen die opnemen helpen u zo spoedig mogelijk verder.

 

 

ovdlogo

Van de kindernevendienst

Wat was het een bijzondere tijd, de afgelopen periode. Ik heb het even nagekeken, maar de laatste kindernevendienst die we dit jaar samen gehad hebben was op 26 januari. Maar dat was wel een bijzondere zondag, want na de kerkdienst hadden we een feestje van het Kerstspel. Weten jullie dat nog? Het is ook al zo lang geleden. Het kerstspel was gefilmd, en we konden onszelf toen zien spelen. Met wat drinken en wat lekkers erbij was het een heel gezellige ochtend.

En toen kwam de coronacrisis, en gingen jullie niet meer naar school, en wij allemaal ook niet meer naar de kerk. Maar ook zonder het kerkgebouw konden wij wel met elkaar praten en dingen delen, want we hebben samen een appgroep. En in die appgroep hebben we jullie gevraagd of jullie iets wilden maken voor een volgende viering op de 4de zondag van de maand. De wensvisjes die gemaakt zijn heeft ook iedereen kunnen zien in de digitale viering.

Weer een maand later was er een doopviering. En bij een feestje hoort een cadeau. Wij van de kindernevendienst vinden het hartstikke leuk om dan iets te knutselen. Er is een mooie boekenlegger gemaakt voor in het boek dat ook cadeau werd gegeven.

En dan is het zondag 28 juni: vandaag, voor het eerst in lange tijd, toch nog een kindernevendienst voordat de vakantie begint.
Wat was het gezellig. Jammer genoeg konden veel kinderen niet, maar samen met Julia en Aaron hebben wij het heel leuk gehad bij de Wiershoeck. Eerst even bijpraten natuurlijk, het was ook al zo’n tijd geleden.
Gelukkig was de regen gestopt dus hebben wij met z’n allen een gezellig zitje tussen alle bloemen en bomen gevonden. Betsy had appelcakejes mee en dat kwam goed uit, want Christien had een heel bijzonder verhaal over een oude opa en een jong meisje en een appelboom. Opa en het meisje vroegen zich af wat nu het belangrijkste onderdeel van de boom was. Was dat de stam, de bladeren, de appels of de wortels?
Als je daar dan over nadenkt, dan kom je erachter dat alle delen belangrijk zijn, en niet zonder elkaar kunnen. Zo is dat ook met mensen, die kunnen ook niet zonder eten en drinken, maar stiekem denken wij dat wij mensen toch het meeste liefde nodig hebben, en elkaar.
Daarna nog even lekker wandelen en ravotten in de tuin. Nog een vakantietasje mee, een paar foto‘s voor het album en dan weer op weg naar huis.
Betsy AB