Nieuws uit De Bron van 26-01-2023
Dienst zondag 29 januari
10:00 uur. Voorganger ds. Fred Tjeerdsma. De vleugel wordt bespeeld door Ines Heijkoop. Na afloop van de dienst nemen we afscheid van Maria Ufkes als diaken en van Evert en Gera Berends als kosters. Allen van harte uitgenodigd. Bent u niet in de gelegenheid om te komen dan kunt u de dienst online volgen via www.kerkdienstgemist.nl
De orde van dienst kunt u vinden op de website van De Bron.
Verslag gemeenteberaad op zondag 22 januari
Op zondag 22 januari heeft een gemeenteberaad plaats gevonden, met een blik terug op het afgelopen jaar en een blik vooruit naar de uitdagingen van de toekomst. Een verslag is per e-mail aan te vragen bij de scriba: secretariaat.de.bron@gmail.com In De Bron ligt een aantal geprinte exemplaren.
Bloemengroet
Gemeenteleden worden van harte uitgenodigd namen te noemen van mensen die naar hun mening in aanmerking komen voor de bloemengroet. U kunt dit doorgeven aan één van de ambtsdragers of aan de coördinator van de bloemengroet, Gera Berends, via e-mail: berenbosch@hotmail.com of tel. (06) 33 76 34 84.
Koffie-inloop
Iedere woensdagochtend tussen 10:00 – 12:30 uur en vrijdagmiddag tussen 14:00 – 16:00 uur bent u van harte welkom in de Bron voor gratis thee en/of koffie en gezelligheid.
Met op vrijdag, indien gewenst, samen spelletjes doen.
Namens de wijkkerkenraad, Paulien van de Belt, scriba
Movie-maal zondag 12 februari
Op zondag 12 februari a.s. weer een movie-maal in De Bron: ‘The Duke’, een Britse film uit 2020 die zich afspeelt in 1961. In dat jaar stal Kempton Bunton, een 60-jarige taxichauffeur, Goya's portret van de hertog van Wellington uit de National Gallery in Londen. Het was de eerste (en nog steeds de enige) diefstal uit de geschiedenis van het museum. In zijn losgeldbrieven schreef Bunton dat hij het schilderij zou teruggeven op voorwaarde dat de overheid ermee zou instemmen om gratis televisie te verstrekken aan ouderen. Pas vijftig jaar later zou de volledige geschiedenis achter de diefstal bekend worden - een verbazingwekkend verhaal over hoe een rechtschapen man de wereld wilde veranderen en daarmee zijn zoon en zijn huwelijk redde.
Stroom
Ik slaap op stroomdraden. Ik realiseer me dat dit gek klinkt, maar het is een feit. In de auto zit ik op eenzelfde soort draden. Hoewel ik het eerstgenoemde prettig vind en daardoor minder schapen hoef te tellen, is een benzine autorit ‘op stroom’ (volgt u mij nog?) wat mij betreft geen aanrader. Recent hoorde ik een collega hoog opgeven over haar autostuurverwarming. Dat hebben wij niet, maar is nu normaal. Dan hoef je geen handschoenen aan. Voor de fietsers onder ons zijn er ‘USB Elektrische Hot Grips Fietsstuur Warmers’. En voor de wandelaars zijn er ook handschoenen met vingerverwarming. Dat is me ook allemaal wat: moeten die eerst in de oplader voordat je van huis gaat! Luxe problemen en niet van toepassing op de bezoekers van de Open Hof. Zij hebben zeker last van het koude en natte weer. Daarom doet de diakonie van De Bron graag een beroep op uw – naar alle waarschijnlijkheid – goed gevulde kledingkast. Het zou fijn zijn om daarvan de komende drie zondagen (tot en met zondag 12 februari) wat van mee te nemen. Handschoenen (liefst 2 die bij elkaar passen, maar ‘weeshandschoenen’ mogen ook), sjaals (die lekker warme) en sokken (heeft u ze nog, die gebreide van oma?). Ook ondergoed (in het bijzonder XL onderbroeken, zo kwam ons ter ore) is van harte welkom. We hopen dat er een ‘stroom van kledij’ op gang komt. Warm aanbevolen!
Namens de werkgroep Diakonie, Christian Hulzebos
Dank vanuit de wijkgemeente
Op zondag 29 januari heeft Maria Ufkes-Kayatz haar taak als diaken neergelegd. We hebben haar dank gezegd voor al het werk dat ze heeft gedaan en haar enthousiaste inzet in de werkgroep diaconaat. Vanuit de gemeente heeft ze een kaars meegekregen.
Ook hebben we Evert en Gera Berends bedankt voor zoveel jaren kosterswerk.
We mochten hen interviewen het verslag vindt u hieronder.
Evert en Gera Berends gestopt als kosters
Voor Evert en Gera Berends kwam er op Kerstavond 2022 een einde aan een tijdperk. Een mooi moment voor een terugblik, want zeker Evert heeft lang gekosterd in de Bron, de laatste jaren samen met Gera. ‘Als je zegt dat we bijna bij de inventaris horen, kom je aardig in de buurt. Het zal al met al drieëndertig, vierendertig jaar zijn.’
In die tijd is er veel veranderd, zegt Evert: ‘We begonnen in de aula van de Beijumkorf, buurtcentrum en schoolgebouw. Daar moest alles voor de zondagse dienst elke week weer worden klaargezet. Het orgel moest van onder een trap te voorschijn gehaald worden, we moesten de stoelen klaarzetten en het liturgische centrum opbouwen, en na afloop alles weer opruimen.