Drie mannetjesDe KIDSCLUB viert Internationale dag van het gezin!

De Kidsclub Beijum – een open gemeenschap die een plek biedt voor ontmoetingen rondom zingeving en levensbeschouwing. Waar diversiteit wordt gevierd, dus iedereen is welkom!
De Kidsclub is dé plek waar ouders en kinderen samenkomen, zichzelf kunnen zijn en verbinding vinden met anderen uit de buurt. We duiken in verhalen die gerelateerd zijn aan christelijke feestdagen en vieringen. Verhalen met prachtige boodschappen die soms wat vergeten zijn, maar die we samen met de kinderen willen (her)ontdekken.

"Kom en vier de Internationale Dag van het Gezin met de Kidsclub in het Trefpunt. Doe mee met het theatergezelschap 'De Mannetjes', met ds. Kaj van der Plas. Geniet van heerlijke Roti (vega of kip) of patat verzorgd door Kidsclub & Beijum Kookt en blijf gerust hangen!”
Ruim 50 mensen, ouders met kinderen, kwamen. Het initiatief van de Kidsclub in samenwerking met Ambiente, Beijum Kookt, Bij Vrijdag en het Trefpunt sloeg zó aan, dat we er een jaarlijks evenement van willen maken.

Het betekenisvolle verhaal van de dag van het gezin? Soms hoef je niet eens een speciale reden te hebben om feest te vieren. Besluiten samen iets te gaan doen is een feest op zich! Dat kwam uit in het meedoe theater van de drie mannetjes, waar uiteindelijk iedereen daadwerkelijk meespeelde. En danste!
De Kidsclub had bij dit gebeuren zelfs een externe sponsor: slagerij Van der Wier uit Beijum. Verder kreeg de Kidsclub ook nog een fiets van voormalig Bijhem community organisator Jouke Janze; de community had deze destijds gekregen voor buurtactiviteiten. De fiets heeft een opknapbeurt nodig, maar graag ziet de community dat de fiets weer voor dezelfde functie wordt gebruikt: voor en door de buurt. Dat kan geregeld!
Koos Meisner