Een pioniersplek in Beijum?

Nog uitpuffend van de Spulletjesmarkt, onze ‘gemeentezaterdag’, kwamen ambtsdragers maar ook gemeenteleden op 15 november naar de bezinningsavond over kerkelijk pionieren in ‘Beijum en omstreken’.
Wat is dat, ‘pionierswerk’? Is dat wat anders dan, om er maar eens wat te noemen, ‘onze’ koffie-ochtenden, soep-middagen, crea-dames, kerstpakketten, luisterende oren? Allemaal activiteiten die duidelijk voorzien in een behoefte van wijkbewoners. Dingen die we doen niet concurrerend met, maar samen met organisaties in de wijk.
Pioniers van Overstag uit Lewenborg vertelden over ‘samen ontdekken’ met jonge gezinnen in Lewenborg, over 'sport communities' in Lewenborg en ja, ook al in Beijum. ‘Onze’ ouderling Sanne Koelewijn vertelt over een doorstart met haar Kidsclub in Beijum onder de paraplu van De Bron. Jonge gezinnen, kidsclub…., grijze koppen in de zaal beginnen enthousiast mee te …..
Overstag noemt zich: ‘een actieve groep mensen met verschillende kerkelijke achtergronden, vanuit de pioniersplek actief in de wijk Lewenborg. Overstag is in 2020 als officiële pioniersplek van start gegaan in verbinding met de Protestantse Gemeente Damsterboord in Lewenborg.

Kan dat ook bij ons?
Is er in onze wijk ook behoefte aan een wat andere vorm van geloofsgemeenschap dan wij gewend zijn in De Bron? Luister goed naar welke ‘zingevingsvragen’ wijkbewoners hebben! Wordt dit 'pionierswerk' naast de bestaande activiteiten? En zo ja, hoe dan? Vragen…. Cor Snieder deelde inzichten vanuit zijn ervaring met pionierswerk, maar de echte antwoorden moeten nog komen.

Sint Pannenkoek!
Maar Sint Pannenkoek komt gewoon! De kinderen pionieren al. En dit keer horen ze wat een Sint eigenlijk is en bakken ze misschien wel voor het eerst een pannenkoek.

Koos Meisner