Oogstdienst en warme kleding actie

De Voedselbank Stad was erg blij met de opbrengst van de oogstdienst. Daarmee hebben we een bijdrage geleverd voor een aantal van de 750 families, die een gezond gevulde boodschappen tas erg waarderen.
Op de één of andere manier herinnert de warme kleding actie me aan één van mijn oma’s. Haar erfenis draag ik nog dikwijls aan beide voeten: gebreide wollen sokken. Als er wereldkampioenschappen breien zouden bestaan, zou ik haar zeker opgegeven hebben en een goede kans toedichten. De manier waarop ze met de breipennen toverde – ongekend. Ik heb het zelf nooit zo gekund. Wel geprobeerd? Jazeker, onze basisschool was zijn tijd ver vooruit. Ik zal er niet te hoog over opgeven, want mijn ouders werkten er allebei: vader was er hoofdmeester (later heette dat directeur) en moeder juf (later: leerkracht). Ze hadden niet de hand in de betreffende handenarbeidles. We leerden daar overigens geen sokken breien, maar een eenvoudig tasje ter grootte van een gulden (als reminder voor het zendingsgeld – iedere maandag). Met een zelf gehaakt koordje eraan. Ik heb er zeker drie lessen over gedaan. Daarmee zou ik niet in de buurt komen van de vingervlugheid van mijn oma: ze heeft tientallen sokken gebreid. Ze zouden zeker goed van pas komen bij de warme kleding actie 2023.

Bij deze actie willen we u vragen om op drie zondagen (26 november, 3 december en 10 december) kleding mee te nemen die behaaglijke bescherming biedt tegen winters weer. U kunt daarbij denken aan een winterjas, handschoenen, sjaals, sokken, maar ook niet-gedragen of nieuw ondergoed. Dan nog een leuk weetje. U kunt de lege plek in uw sokkenlade aanvullen door zelf nieuwe te bestellen op de website letsdogood.com. De sokken die u daar bestelt, zijn gemaakt door kunstenaars uit het daklozencircuit. Voor elk paar verkochte sokken gaat een paar naar een thuisloze. Dit berichtje kan alleen maar op een cliché-manier eindigen : deze actie wordt warm aanbevolen!
Namens de Diaconie, Christian Hulzebos