palmpasen2024 1Palmpasen in De Bron.

‘Kidsclub ouderling’ Sanne begint met het aansteken van de kinderpaaskaars die door kinderen uit de kerkzaal van De Bron naar binnen is gebracht.
Sanne vertelt over Palmzondag, de Stille Week, de intocht van Jezus in Jeruzalem, waarbij mensen hem als een Koning binnenhaalden en met palmtakken toejuichten. Maar Jezus was geen normale koning, hij gaf om mensen en niet om pracht en praal.
Sanne vraagt ook of kinderen weten hoe dat verhaal over Jezus afliep….. Pittige kost!

Maar dan volgt een verhaal over boerderij Lenteland, waar boer Anton de natuur langzaam wakker ziet worden na een diepe winterslaap. En over Antons Haan, want wie maakt iedereen op de boerderij wakker? De Haan roept mensen wakker uit hun slaap (hun dood) om op te staan en op weg te gaan naar het licht (van Jezus).
Broodhaantjes en ook een Haan op kerktoren herinnert mensen hieraan.
Wel 40 kinderen, de jongste 5 maanden de oudste bijna 15 jaar, luisteren. Hun ouders, en sommige leden uit de kerkelijke wijkgemeente (die deze uitleg verkiezen boven de preek !?) luisteren, knutselen en versieren ook. De meegebrachte kruizen, stokken en paastakken worden in de hal van de school prachtig versierd met in top zelfgebakken (zo betaalbare) broodhaantjes.

Als alle stokken met broodhaan in top klaar zijn nog het gedicht:
‘En met een haantje op de stok, vieren we nieuw leven in zicht,
Palmpasen roept op tot vreugde en licht.
Met de takken hoog en in de stoet,
Vieren we de lente met haar overvloed.’
Dan gaan kinderen en ouders zingend in optocht door de kerk:
‘Zwaai, zwaai, zwaai, met jonge groene takken’.
De Bron is opeens bomvol en niet vergrijsd maar ‘lentegroen’.
Een waar Palmpasenfeest met tijdens het knutselen nog veel lekkers ook.

Koos Meisner