wintermarkt 2024 (1)Succesvolle wintermarkt en concert in Zuidwolde

Kerk in actie ontvangt bedrag voor kinderen in Oekraïne.

Het thema energie besparen en de aarde sparen bracht bezoekers en verkopers en de vrijwilligers van dorpshuis De Kern in Zuidwolde samen. De diaconie van de PKN De Bron uit Beijum was de hoofdsponsor.
‘Geslaagd’, noemden bezoekers en deelnemers van de wintermarkt in Zuidwolde deze middag. In het gemoedelijke dorpshuis de Kern genoot men van een lekker drankje en ontmoeting aan de bar. Buren uit Zuidwolde, De Hunze, van Starkenborgh, Beijum, Noorderhogebrug, Lewenborg, Noordwolde en omgeving vonden de weg naar deze wintermarkt en of naar het concert. 
De zaal was gevuld met kleurrijke en originele kramen vol textiele en wollen hand made producten tot aan schattige kinderkleding en kleurrijke patchwork kunst. De wereldwinkel van Bedum deed eveneens goede zaken. Daarnaast was Duurzaam Groningen aanwezig in de vorm van schriftelijke informatie met flyers en mini boekjes.

Ondanks de regen vonden veel bezoekers de weg naar de het concert in de Middeleeuwse kerk van Zuidwolde. Hildegard Sarrazin en Sake Hijlkema verrasten het publiek met improvisaties op verschillende instrumenten. Zij toverden samen met de akoestiek in deze kerk hemelse klanken. De opbrengst van tafelhuur en entree vanaf 5,00 Euro voor het concert is bestemd voor kinderen in Oekraïne en loopt via de organisatie: Kerk in Actie. In totaal 179,00 Euro heeft de middag opgebracht.

Dank aan alle bezoekers en meewerkende namens de werkgroep!
M. Ufkes

{gallery}stories/2024/wintermarkt 2024{/gallery}